Siloviti Federer i Serena Vilijams

Rafael Nadal i Marija Šarapova, koji brane titule, svoje mečeve prvog kola igra sjutra
7 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2013. 18:53h

Prvi dan Rolan Garosa, drugog Grend slem turnira u sezoni, nije donio iznenađenja.

Favoriti su bez problema izašli na kraj sa svojim rivalima.

Rodžer Federer, drugi nosilac, je za svega 80 minuta odradio posao u duelu sa Pablom Karenom Bustom - 6:2, 6:2, 6:3.

Kvalifikant iz Španije, 166. na ATP listi, niti jednog trenutka nije bio ravnopravan rival Švajcarcu, koji je imao 10 asova, a nije imao nijednu iznuđenu grešku.

“Osjećao sam se dobro, zadovoljan sam kako sam igrao, a posebno time što meč nije dugo trajao. On je imao više mečeva ove sezone od mene, posebno na šljaci. Međutim, zadržao sam određenu agresivnost, dobro sam se kretao i sada se okrećem novom meču”, rekao je Federer, kome će naredni rival biti Indijac Somdev Devarman, koji je bio bolji od Danijela Munjoz-De La Nava (6:2, 6:2, 6:3).

Sav posao u tri seta završio je i četvrti “kosturaš” David Ferer.

Španac je nakon 112 minuta igre savladao Australijanca Marinka Matošević (6:4, 6:3, 6:4).

Plasman dalje izborio je i Žil Simon, 15. nosilac.

Domaći teniser je protiv Lejtona Hjuita imao zaostatak od dva seta, ali je uspio da stigne do slavlja (3:6, 1:6, 6:4, 6:1, 7.5).

U odlučujućem setu, Francuz je poveo 5:0, ali se iskusni Australijanac vratio i izjednačio. Međutim, dalje od toga nije mogao.

Serena Vilijams je za svega 51 minut okončala meč protiv Gruzijke Ane Tatišvili, 83. igračice svijeta, uz svega jedna izgubljen gem (6:0, 6:1).

Prošlogodišnju eliminicaiju od Virdžinije Razano u prvom kolu, očigledno je Amerikanka dobro zapamtila, pa je prosto pregazila nedosralu rivalku za 51. vezanu pobjedu ove sezone.

U narednoj rundi, Serena će se sastati sa domaćom teniserkom Karolinom Garsija, koja je eliminisala Ukrajinku Juliju Bejgelzimer sa 6:3, 6:4.

Plasman dalje izborile su Sara Eerani (5) i Sabine Lisicki (32).

Italijanka je bila bolja od Aranče Rus (Holandija) 6:1, 6:2, dok je Njemica u dva seta bila uspješnija od Šveđanke Sofije Arvidson (6:3, 6:4).

Rafael Nadal i Marija Šarapova, koji brane titule, svoje mečeve prvog kola igra sjutra.

Španac će od 12.15 na teren u duelu protiv Njemca Danijela Brandsa, dok je rivalka Ruskinje, od 15.15 sati, anonimna teniserka iz Tajpeha Su Vei Hises.

Galerija

Bonus video: