Đoković u četvrtfinalu turnira u Rimu, Berdih naredni rival

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Rimu pošto je pobijedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 2:0 u setovima (6:1, 6:4).
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta AP
Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.05.2013. 13:34h

Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Rimu pošto je pobijedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

Đoković je potpuno dominirao u prvom setu, dozvolio je 23. igraču svijeta da osvoji samo jedan gem i za manje od pola sata poveo je u meču.

Na početku drugog seta srpski teniser je napravio brejk, a poslije svog servis gema poveo sa 2:0. Nakon toga obojica su osvajali gemove na svoj servis, Đoković je zadržao prednost brejka i poslije 62 minuta igre, iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u četvrtfinale.

"Servis me služi, što ohrabruje uoči nastavka turnira. To je uvijek dobro, jer se tako osvaja više “lakih poena”. Što se tiče današnjeg meča, uslovi na terenu bili su drugačiji od prethodnog, podloga je bila vlažna i ja sam se bolje snašao na takvom terenu. On je uvijek nezgodan, na svim podlogoma, mijenja ritam, ima dobar servis, ali uspio sam da pobijedim i to je najvažnije”, rekao je Đoković.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika Čeha Tomaša Berdiha, koji je pobijedio Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 7:5, 6:2.

Sa šestim teniserom svijeta Berdihom Đoković je igrao 14 puta i postigao 13 pobjeda.

"Pozitivan skor svakako može da bude psihološka prednost za mene, radi se o odličnom teniseru, koji je godinama u prvih 10, igrao je i finale grend slema. Ima kontinuitet i zato moram maksimalno da uđem u taj duel kako bih ga pobijedio. Dobro je i što igramo na šljaci, koja je sporija i tu ne dolazi do izražaja njegov odličan servis", poručio je Đoković.

Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 3,2 miliona eura.

Bonus video: