Jankovićeva ubjedljiva u srpskom derbiju

Jankovićeva će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Kineskinje Na Li, koja je sa 6:3, 6:1 bila bolja od zemljakinje Đije Ženg
1 komentar(a)
Jelena Janković, Foto: Beta AP
Jelena Janković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.05.2013. 21:17h

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Rimu, pošto je danas u drugom kolu pobijedila zemljakinju Bojanu Jovanovski sa 6:2, 6:0, nakon sat i 15 minuta igre.

“Odigrala sam odlično, malo sam sporije krenula u prva dva gema, ali sam poslije toga podigla nivo, igrala sam baš pametno i sve vrijeme kontrolisala meč. Imala sam inicijativu, vodila igru, lagano osvajala svoje servis gemove i čekala šansu da napravim brejk. Dobro je što sam danas odigrala još bolje nego na startu turnira, prvenstveno zbog toga jer sam se osjećala bolje i sigurnije na terenu, povreda koljena je definitivno prošlost. Žao mi je što sam sa Bojanom igrala ovako rano, nadam se da ćemo se u budućnosti sretati bar u polufinalu”, rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Kineskinje Na Li, koja je sa 6:3, 6:1 bila bolja od zemljakinje Đije Ženg.

To će biti njihov osmi susret, a Japanka vodi sa 4:3 u pobjedama. Posljednja dva meča 2009. godine dobila je Jelena Janković - na turniru u Tokiju (6:4, 6:3) i na turniru u Parizu (6:0, 3:6, 6:2).

“Nismo igrale četiri godine, ona u posljednje vrijeme igra dobro, ustvari već godinama igra dobro, posebno na šljaci, i sigurno će biti težak meč. Moraću da odigram još bolje, da se dobro krećem, odlično serviram. Vidjećemo, ali nadam se najboljem”, poručila je srpska teniserka.

Turnir u Rimu igra se za ukupan nagradni fond od 2,36 miliona dolara.

Bonus video: