Federer i Marej ne bi imali ništa protiv gej tenisera

“Sve više igrača 'izlazi' (žargonski izraz za otkrivanje seksualnosti) i mislim da mora da postoji bar neki igrač koji je gej”, rekao je Marej
118 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2013. 19:49h

Teniseri Rodžer Federer i Endi Marej rekli su danas da ne bi imali ništa protiv ako bi neko od igrača priznao da je homoseksualac.

Drugom i trećem igraču svijeta ovo pitanje je postavljeno danas u Rimu, a izazvano je time što je košarkaš Džejson Kolins iz NBA lige priznao da je gej i postao prvi aktivni američki sportista koji je otkrio svoju homoseksualnost.

“Mislim da ne bi bilo problema. Vrlo smo opušteni. Ne igramo timske sportove i stalno se viđamo. Vrlo smo otvoreni... Ne znam da li ima nekih gej igrača. Od onoga što sam čuo, nema. Ali, i to bi moglo da se promijeni zbog slučaja u NBA”, rekao je Federer.

Tokom prethodnih decenija teniserke su otkrivale javnosti svoju seksualnost, a među njima i velikanke Martina Navratilova i Bili Džin King, kao i posljednjih godina Ameli Morezmo.

Kada je 34-godišnji Kolins prošlog mjeseca otkrio da je gej, dobio je poziv i predsjednika SAD Baraka Obame, koji mu je čestitao i kazao mu da je ponosan na njegovu hrabrost.

“Mislim da su se svi popravili u prihvatanju toga. Sve više igrača 'izlazi' (žargonski izraz za otkrivanje seksualnosti) i mislim da mora da postoji bar neki igrač koji je gej. Iz razgovora sa drugima, mislim da niko ne bi imao problema sa tim”, rekao je Marej.

Galerija

Bonus video: