Rim: Đoković u istoj polovini žrijeba sa Nadalom, Tomić odustao zbog suđenja

Novak Đoković biće slobodan na startu predstojećeg ATP turnira u Rimu, a u drugom kolu igraće protiv pobjednika meča između Slovaka Martina Kližana i kvalifikanta
58 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2013. 17:08h

Novak Đoković biće slobodan na startu predstojećeg ATP turnira u Rimu, a u drugom kolu igraće protiv pobjednika meča između Slovaka Martina Kližana i kvalifikanta, odlučeno je danas žrijebom u Rimu.

Prvi reket svijeta bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, a u četvrtfinalu su mu mogući protivnici Čeh Tomaš Berdih, Amerikanac Džon Izner i Hrvat Marin Cilić.

Ako se bude odvijalo po prognozama, Đoković bi u polufinalu igrao protiv Španca Rafaela Nadala, a u finalu protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Inače, australijski teniser Bernard Tomić odustao je od učešća na ATP turniru u Rimu zbog suđenja ocu Džonu koji je optužen za fizički napad na njegovog sparing parntera.

Džon Tomić je suspendovan sa svih ATP takmičenja jer je prošlog vikenda na ulici ušao u sukob sa sparing partnerom svoga sina Tomasom Drueom, koga je udario u lice i tom prilikom mu polomio nos.

Otac australijskog tenisera svjedočio je u ponedjeljak i rekao da je u samoodbrani udario Druea, koji je poslije tog urdarca izgubio svijest i potom bio prebačen u bolnicu.

Turnir u Rimu počinje u ponedjeljak 13. maja i igra se za nagradni fond od 3,2 miliona eura.

Bonus video: