Nadal neće biti zaštićen u žrijebu za Rolan Garos

"Odlučili smo da ne intervenišemo, nećemo mijenjati raspored nosilaca", rekao je Isern francuskim medijima
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta AP
Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.05.2013. 14:15h

Direktor Rolan Garosa Žilber Isern rekao je danas da španski teniser Rafael Nadal neće biti zaštićen u žrijebu za taj turnir, odnosno da neće biti promijenjen raspored nosilaca, prenijeli su francuski mediji.

Član Organizacionog odbora Rolan Garosa Gi Forže predložio je prošlog mjeseca da sedmostruki osvajač turnira Nadal, koji je pao na peto mjesto na ATP listi, bude zaštićen na žrijebu i bude među prva četiri nosioca, kako bi izbjegao potencijalni duel sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem u četvrtfinalu.

"Uzimajući u obzir da je Nadal najuspješniji igrač u istoriji Rolan Garosa, činilo se nepodesnim da na turnir dođe kao peti, ili možda četvrti nosilac. Ali, odlučili smo da ne intervenišemo, nećemo mijenjati raspored nosilaca", rekao je Isern francuskim medijima.

On je istakao da Nadal nije tražio promjenu, da bude prvi ili drugi nosilac.

Raspored nosilaca određuje se uglavnom prema plasmanu na ATP listi, dok organizatori Vimbldona vrednuju i rezultate postignute prethodnih godina na tom turniru.

Nadal, koji je odsustvovao sa terena sedam mjeseci zbog povrede kolena, skoro 1.000 bodova zaostaje za sunarodnikom Davidom Fererom koji je četvrti na ATP listi i malo je vjerovatno da će ga prestići do početka turnira u Parizu.

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni – Rolan Garosu počinje 26. maja.

Bonus video: