Crna Gora u grupi sa Južnom Afrikom

Najbolje crnogorske teniserke igraće u grupi A sa nosiocem i prvim favoritom za ulazak u Prvu grupu Evro-afričke zone Federejšn kupa, Južnom Afrikom, te selekcijama Grčke i Litvanije
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 15:36h

Najbolje crnogorske teniserke igraće u grupi A sa nosiocem i prvim favoritom za ulazak u Prvu grupu Evro-afričke zone Federejšn kupa, Južnom Afrikom, te selekcijama Grčke i Litvanije, odlučeno je na današnjem žrijemu u hotelu “Otrant” u Ulcinju.

Ulcinj je, na terenima TK Belvi, od srijede do subote domaćin turnira druge grupe Evroafričke zone, na kojem će nastupiti osam reprezentacija.

U grupi B su nosilac Estonija, favorit u grupi Tunis, te Finska i Letonija.

Prvi mečevi su na programu sjutra od 10:00, a sastaju se u grupi A Crna Gora - Grčka i Južna Afrika - Litvanija, odnosno u grupi B sastaju Estonija - Tunis i Finska - Letonija.

Osnovni cilj crnogorskih teniserki je opstanak u drugoj grupi Evro-afričke zone Federejšn kupa, ali će, kako je najavila selektorka i igračica Danica Krstajić “crvene” pokušati da izbore plasman u viši rang.

Svi mečevi sastoje se od dva singla i jednog dubl meča. Naš tim predvodi najbolje rangirana crnogorska teniserka Danka Kovinić, a u timu su još Vladica Babić, Danica Krstajić i Ana Veselinović.

Po dvije najuspješnije reprezentacije iz obje grupe, nakon tri kola, izboriće plej-of, a bolje iz tih duela idu u viši rang.

Bonus video: