Nadal: Dosta o koljenu, želim da se skoncentrišem na igru

Nadal se sprema da deveti uzastopni put osvoji Monte Karlo, a propustio je sedam mjeseci zbog povrede lijevog koljena
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta AP
Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.04.2013. 09:46h

Španski teniser Rafael Nadal bio je spreman da sa novinarima u Monaku razgovara o svemu, osim o povredi koljena.

Nadal se sprema da deveti uzastopni put osvoji Monte Karlo, a propustio je sedam mjeseci zbog povrede lijevog koljena, ali se vratio na teren na impresivan način - došao je do finala na četiri turnira, od kojih je osvojio tri.

Sezonu je počeo sa učinkom 17:1, što mu najbolji skor u karijeri na startu godine.

"Mnogo smo pričali o koljenu prošle godine, mislim da nije dobro da toliko pričamo o tome više. Ovdje sam, takmičim se i volio bih da se koncentrišem na tenis. Svakodnevni razgovori o kolenu ne doprinose tome. To da li je koljeno spremno 50, 90, 80 ili 100 odsto ni malo ne mijenja situaciju", rekao je Nadal.

Nadal želi da produži pobjedničjki niz od 42 meča u Monte Karlu, ali i da poveća broj masters titula na 23.

Španac je u razgovoru sa novinarima pred meč drugog kola u srijedu želieo da što manje razgovara o povredi zbog koje je propustio Olimpijske igre u Londonu i dva grend slem turnira.

Takmičenju se vratio tek u februaru. Pošto je poražen u finalu turnira Vina del Mar u Čileu, Nadal je osvojio turnire na šljaci u Sao Paolu i Akapulku, a onda je na tvrdoj podlozi u Indijan Velsu pobijedio Huana Martina Del Potra i osvojio svoju 22. titulu u mastersu.

"Sanjao sam takve uspjehe, ali oni su bili veliko iznenađenje, naročito u mojoj situaciji. Mnogo dobrih osjećaja i fantastičnih emocija je bilo u Latinskoj Americi, a onda i u Indijan Velsu. Ali, to je prošlost, sada sam u Monte Karlu", rekao je Nadal.

Bonus video: