Krstajić: Osnovni cilj opstanak u drugoj grupi

„Drago mi je što Kanepi neće igrati za Estoniju, jer je ona među 50 najboljih teniserki svijeta. Sa njom bi Estonija bila glavni favorit”, rekla je Danica Krstajić
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2013. 13:13h

Osnovni cilj crnogorskih teniserki je opstanak u drugoj grupi Evro-afričke zone Federejšn kupa, ali one žele i vjeruju da mogu izboriti plasman u viši rang, kazala je selektorka i igračica Danica Krstajić.

Ulcinj će od srijede do subote biti domaćin turnira druge grupe Evroafričke zone, na kojem će nastupiti osam reprezentacija.

Krstajić je kazala da je najveći favorit Južna Afrika, kao i da na visok plasman računaju i selekcije Tunisa i Grčke, ukoliko bude u sastavu Eleni Danilidu.

Ona je istakla da se raduje nedolasku Kaje Kanepi, navodeći da je njeno odsustvo značajno oslabio reprezentaciju Estonije.

„Drago mi je što Kanepi neće igrati za Estoniju, jer je ona među 50 najboljih teniserki svijeta. Sa njom bi Estonija bila glavni favorit”.

„Sada je to Južnoafrička Republika, sa iskusnom Natali Grandin i Čenel Simonds koja je trenutno 141. u singlu”, rekla je Krstajić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da Tunis dolazi sa dvije juniorke koje su bile među 10 najboljih na ITF listi.

„Tu je i naša Kovinić koja je u dobroj formi, kao i Vladica Babić koja je dobro odigrala turnir u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo opstati u drugoj grupi, a trudićemo se i nadamo se da možemo u prvu grupu. Optimista sam i vjerujem da možemo da prođemo”, kazala je Krstajić.

Najbolje rangirana crnogorska teniserka Danka Kovinić podsjetila je da je reprezentacija pojačana sa Anom Veselinović i da vjeruje da može do plasmana u prvu grupu.

„Igrala sam prošle godine protiv Grandin na Fed kupu, izgubila sam taj meč, ali je bio neizvjestan. Već smo bili izborili plej-of, pa smo čuvali snagu za odlučujuće mečeve. Jači smo za Anu Veselinović i vjerujem da imamo snage za plasman u viši rang”, rekla je Kovinić.

Ona je kazala da je zadovoljna trenutnom formom i da vjeruje da može doprinijeti uspjehu reprezentacije.

Predsjednik Upravnog odbora Teniskog saveza Duško Lalićević smatra da Crna Gora ima znanja i organizacionih sposobnosti da bude dobar domaćin i organizator tako značajnog i svjetski prestižnog turnira.

„Naša reprezentacija ima svoj cilj, ostanak u drugoj grupi, ali ukoliko se ukaže šansa vjerujem da ćemo je iskoristiti i izboriti plasman u prvu grupu Evroafričke zone”, rekao je Lalićević.

On je kazao da je svečano otvaranje turnira zakazano za sjutra u 19 sati, kao i da će na njemu, osim Crne Gore, učestvovati i reprezentacije Južne Afrike, Tunisa, Grčke, Finske, Litvanije, Estonije i Letonije.

Žrijeb je na programu 17. aprila.

Po dvije najuspješnije reprezentacije iz obje grupe, nakon tri kola, izboriće plej-of, a bolje iz tih duela idu u viši rang.

Direktor turnira je Aleksandar Sekulović, glavni supervizor Roberto Ranijeri iz Italije, a glavni sudija Slovenac Danilo Peskar.

Portparol ulcinjskog kluba Belvi Armend Mila kazao je da su pripreme uspješno odrađene i da spremno dočekuju start turnira.

„Uspjeli smo da sve pripreme odradimo kako treba i u ime Belvija i Ulcinja mogu da kažem da smo zadovoljni što smo domaćini. To je veoma dobra sportska ideja za turizam i dobar marketing za Ulcinj. Ujedno, i dobro iskustvo za klub Belvi za sljedeće turnire”, rekao je Mila.

Saopšteno je da će muška teniska reprezentacija od 22. do 25. maja u San Marinu učestvovati na turniru Dejvis kupa.

Bonus video: