Đoković igra u Monte Karlu

"Veoma smo srećni što ćemo i ove godine imati tako jak turnir. To je najveća nagrada koju jedan turnir može da dobije", rekao je Franulović novinarima u Monaku
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2013. 15:51h

Direktor masters turnira u Monte Karlu Željko Franulović otkrio je da će najbolji teniser svijeta Novak Đoković, uprkos povredi, učestvovati na prvom velikom turniru sezone koji se igra na šljaci.

"Veoma smo srećni što ćemo i ove godine imati tako jak turnir. To je najveća nagrada koju jedan turnir može da dobije", rekao je Franulović novinarima u Monaku.

Đoković se povrijedio proteklog vikenda igrajući za reprezentaciju Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD u Bojsiju. On je iskrenuo zglob prilikom doskoka u duelu protiv Sema Kverija, ali je poslije ljekarske intervenicije nastavio da igra, pobijedio je Amerikanca i donio Srbiji odlučujući poen za pobjedu od 3:1 i plasman u polufinale.

Osim Đokovića, u Monte Karlu će, prema riječima Franulovića, nastupiti brojni igrači iz svjetskog vrha, Rafael Nadal, Endi Marej, David Ferer, Tomaš Berdih, Žo-Vilfred Conga, Rišar Gaske, a još je neizvjesno da li će igrati Rodžer Federer.

Srpski teniser još nije potvrdio učešće na mastersu u kneževini Monako i najavio je da će odluku donijeti narednih dana.

Turnir je na programu od 13. do 21. aprila, a igra se za nagradni fond od 2,7 miliona evra.

Bonus video: