Đokovićeva povreda lakša, ali rizikuje Monte Karlo

Na zvaničnom Đokovićevom sajtu objavljeno je da je on jutros završio sve neophodne ljekarske preglede koji su pokazali da nema značajnog oštećenja ligamenata, ni kapsule zgloba
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.04.2013. 12:31h

Povreda najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića nije teže prirode, ali je još neizvjesno da li će moći da igra na trećem mastersu sezone u Monte Karlu.

Na zvaničnom Đokovićevom sajtu objavljeno je da je on jutros završio sve neophodne ljekarske preglede koji su pokazali da nema značajnog oštećenja ligamenata, ni kapsule zgloba.

"Riječ je o jakom istegnuću zglobnih struktura koje osim prepisane terapije zahtjeva i strogo mirovanje narednih dana. U zavisnosti od toka oporavka biće donijeta odluka o Novakovom učešću na prvom narednom turniru u Monte Karlu", stoji u saopštenju.

Turnir u Monte Karlu, koji se igra za nagradni fond od 2,7 miliona eura, na programu je od 13. do 21. aprila.

Prvi reket svijeta iskrenuo je zglob prilikom doskoka u meču protiv Amerikanca Sema Kverija, u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD u Bojsiju.

Đoković je nakon ljekarske intervencije nastavio duel i u velikom stilu pobijedio Kverija sa 3:1 u setovima, osvojivši odlučujući poen za Srbiju za pobjedu i plasman u polufinale Dejvis kupa.

Reprezentacija Srbije u borbi za finale dočekuje selekciju Kanade, od 13. do 15. septembra u Beogradskoj areni.

Bonus video: