Đoković: Moj zglob uopšte ne izgleda dobro

"Zglob mi je potpuno otekao i to definitivno nije dobar znak. Uradiću sve što je u mojoj moći da se oporavim do početka Mastersa u Monte Karlu", kazao je Đoković
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.04.2013. 11:54h

Iako je meč sa Amerikancem Semom Kverijem odigrao do kraja, Novak Đoković se povrijedio već u trećem gemu tog duela. Međutim, kako je to bio odlučujući meč za pobjedu Srbije protiv Amerikanaca u Dejvis kupu, Đoković je, uprkos bolovima u zglobu desne noge, izdržao do kraja i svojoj zemlji donio plasman u polufinale.

Slavio je sa 7:5, 6:7, 6:1, 6:0, ali nakon meča bol je bio sve jači.

Ozbiljnost moje povrede tek treba da se utvrdi. Jedan sat, sat i po poslije meča, mogao bih da kažem da mi zglob uopšte nije izgledao dobro”, kazao je Đoković.

Đokoviću je noga previjena, a pregledi će se obaviti kada dođe u Monte Karlo. U svakom slučaju, njegov nastup na Mastersu u Monte Karlu, koji počinje u nedjelju, pod znakom je pitanja.

Zglob mi je potpuno otekao i to definitivno nije dobar znak. Uradiću sve što je u mojoj moći da se oporavim do početka Mastersa u Monte Karlu. Koliko je to realno, u ovom trenutku ne mogu da kažem”, istakao je Đoković, koji je svjestan da bi povreda bila lakša da je prekinuo duel sa Kverijem.

Razmišljao sam samo o tome da Srbiji donesem pobjedu i drago mi je što sam to učinio. S druge strane, zabrinut sam, zato što uopšte nemam prijatan osećaj u zglobu. Da je to neki normalni ATP turnir, mislim da bih drugačije razmišljao. Imao sam veliku motivaciju i jednostavno mi je bilo logično da dam sve od sebe da završim meč. Srećom, došao sam do pobede”, istakao je srpski teniser.

Bonus video: