Srpski dubl dobio maraton u Bojsiju, korak do polufinala

Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac su u Bojsiju savladali najbolji dublu u open eri, braću Majka i Boba Brajana sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13.
69 pregleda 12 komentar(a)
Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, Foto: Fonet
Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, Foto: Fonet
Ažurirano: 07.04.2013. 00:02h

U fantastičnom meču, koji je trajao puna četiri sata i 23 minuta, teniska reprezentacija Srbije povela je sa 2:1 protiv SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac su u Bojsiju savladali najbolji dubl u open eri, braću Majka i Boba Brajana sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13.

Odlučujući brejk u petom setu, Srbija je napravila u 27. gemu za vođstvo od 14:13, a onda je asom tačku na meč stavio Zimonjić. Imali su Ameri dvije brejk lopte u tom gemu na 40:15, ali ih je Zimonjić anulirao sa dva asa.

"Meč je bio zaista nevjerovatan, mislim da nijesmo mogli igrati bolje od ovoga. Nevjerovatno, naši protivnici su izvukli najbolje iz mene. Ovo, možda, nije bila moja najbolja partija u karijeri, ali jeste u Dejvis kupu. Ponosan sam na Iliju, čitav meč je kontrolisao je nerve, a prije ovog meča nikada nije imao priliku da gleda braću Brajan. Zbog svih navijača u dvorani, i kompletne naše ekipe, srećan sam što smo ovo izvukli i stigli do nevjerovatne prednosti", rekao je nakon meča Zimonjić.

Srpskim teniserima sada je dovoljna još jedna pobjeda u singlu kako bi izborili plasman u polufinale Svjetske grupe.

"Srećan sam što sam igrao sa Nenadom. Znao sam da će on odlično voditi meč, i moje je je bilo da ostane skoncentrisan čitav meč, ne da razmišljam ko je sa druge strane mreže, ne da mislim o Dejvis kupu, već da odigram najbolje što mogu. To sam i uradio", rekao je Bozoljac, i zahvalio porodici na podršci.

Nedjeljni program u Bojsiju otvaraju Novak Đoković i Sem Kveri (od 20 časova po našem vremenu), a u petom duelu snage će odmjeriti Džon Izner i Viktor Troicki.

Selekcija Kazahstana smanjila je na 2:1 protiv Češke. Poslije dva poraza u singlu, Kazahstanci su slavili u dublu – Juri Ščukin i Andrej Golubjev savladali su Radeka Štepaneka i Jana Hajeka sa 3:0, po setovima 7:6 (7-2), 6:4, 6:3.

U nedjelju se sastaju Mihail Kukuškin i Lukaš Rosol u četvrtom meču i, ukoliko Kazahstan izjednači na 2:2, o plasmanu dalje odlučivaće Golubjev i Hajek.

Sa 2:1 nakon dubla u Buenos Ajresu povela je Argentina. David Nalbandijan i Orasio Sebaljos su bili bolji od Žilijena Benetoa i Mikaela Ljodre sa 3:6, 7:6, 7:5, 6:3.

Dubl je doveo i Kanadu korak od konačne pobjede protiv Italije. Za vođstvo od 2:1 zaslužni su Danijel Nestor i Vasek Pospisil, koji su savladali Danijelea Braćalija i Fabija Fonjinija sa 3:2, po setovima 6:3, 6:4, 3:6, 3:6, 15:13.

Bonus video: