Serena Vilijams i Marija Šarapova u finalu Majamija

Šarapova nije imala težak posao pa je do sedme pobjede u međusobnim duelima došla poslije samo 64 minuta igre
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2013. 08:15h

Serena Vilijams biće protivnica Mariji Šarapovoj u finalu turnira Masters serije 1000 u Majamiju - Amerikanka je savladala poljsku teniserku Agnješku Radvanjsku sa 6:0, 6:3.

Šarapova je još sinoć pobijedila Jelenu Janković sa 6:2, 6:1, za svega 64 minuta igre.

Šarapova i Vilijams do sada su odigrale 13 mečeva, a rezultat je 11:2 u pobjedama za mlađu od sestara Vilijams.

Srpska teniserka nije uspjela da pruži jači otpor, a opravdanje za slabu igru donekle može da nađe u podatku da je poslije pobjede nad Italijankom Robertom Vinći imala samo 15 sati da se odmori za duel sa Ruskinjom.

Šarapova je upisala 11 uzastopnih pobjeda uz 22 osvojena seta, a Jankovićevu je pobijedila sedmi put u osam međusobnih duela.

"Nisam igrala protiv Jelene skoro dvije godine, ali u prošlosti smo odigrale mnogo mečeva, uključujući juniorsku konkurenciju. Obje znamo kako protivnica igra i na terenu nema mnogo tajni", rekla je Šarapova.

Šarapova će peti put igrati u finalu Majamija, a poražena je u prethodna četiri - 2005. godine od Belgijanke Kim Klajsters, 2006. od Ruskinje Svetlane Kuznjecove, 2011. od Viktorije Azarenke iz Bjelorusije i prošle godine od poljske teniserke Agnješke Radvanske.

"Čeka me još jedno finale. Drago mi je što u Majamiju stižem do same završnice. Ne znam ko je od teniserki iz žrijeba igrao u pet finala u Majamiju. Još nisam osvojila titulu, ali mnogo bi mi značilo da ove godine postanem šampionka Majamija", rekla je Šarapova.

Ovog mejseca Šarapova je osvojila Indijan Vels i pokušaće da postane tek treća teniserka koja je u istoj godini osvojila turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Njemici Štefi Graf to je pošlo za rukom 1994. i 1996. godine i Belgijanki Kim Klajsters u 2005. godini.

Turnir se igra za nagradni fond od 5,18 miliona dolara,

Galerija

Bonus video: