Nadal odustao od Majamija

„Razočarani smo što čujemo vijesti da se Rafael Nadal neće takmičiti u Majamiju ove sezone”, napisao je direktor turnira Adam Baret u saopštenju
4 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2013. 08:50h

Rafael Nadal se povukao sa Mastersa u Majamiju, koji počinje ove sedmice, a organizatori su saopštili da nije naveo razlog za tu odluku.

Španski as, koji se vratio na teren u februaru poslije sedam mjeseci pauze zbog povrede koljena, sinoć je igrao finale Mastersa u Indijen Velsu, gdje je protiv Huan Martina del Potra upisao jubilarnu 600. pobjedu na ATP turu.

„Razočarani smo što čujemo vijesti da se Rafael Nadal neće takmičiti u Majamiju ove sezone, posebno kada se zna kakve je rezultate ostvario od povratka na teren”.

„On je nevjerovatan ambasador sporta i ima hiljade navijača ovdje u Južnoj Floridi. Želimo mu sve najbolje i nadamo se da će doći naredne godine”, napisao je direktor turnira Adam Baret u saopštenju.

Iako Nadal nije naveo razloge za otkazivanje nastupa, smatra se da nije htio da igra na dva vezana turnira na betonu, jer bi to moglo da bude pogubno za njegova koljena.

Čovjeku koji je osvojio 11 grend slem titula ovo je najbolji početak sezone u istoriji, pošto ima skor 17-1.

Bonus video: