Nadal u finalu Indijan Velsa, Del Potro zaustavio Đokovića

Del Potro je upisao treću pobjedu u 11. meču protiv Đokovića, koji je prvi put poražen u 2013. godini
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta/AP
Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2013. 00:48h

U finalu Masters turnira u Indijan Velsu igraće Španac Rafael Nadal i Argentinac Huan Martin Del Potro.

Del Potro je eliminisao najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:4, nakon dva sata i 50 minuta.

Meč je, inače, odigran po paklenoj vrućini, jer je temperatura u hladu iznosila 36, a na terenu više od 40 stepeni.

Argentinski teniser je upisao treću pobjedu u 11. meču protiv Đokovića, koji je prvi put poražen u 2013. godini.

Đoković je u trećem setu poveo 3:0, ali je onda naglo počeo da pada. Iz poena u poen bilo je vidljivo da mu ponestaje snage, udarci su mu postajali sve slabiji i neprecizniji, pa je Del Potro napravio preokret.

Uprkos ovom porazu, prvom poslije serije od 22 pobjede, Ðoković može da bude zadovoljan učinkom u Indijan Velsu, jer je odbranio poene, pošto je i prošle godine stigao do polufinala.

Zahvaljujući porazu prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira Rodžera Federera već u četvrtfinalu, Ðoković je povećao prednost na ATP listi u odnosu na Švajcarca na 4.565 poena.

Nadal je u dva seta pobijedio Tomaša Berdiha, 6:4, 7:5, i izborio četvrto uzastopno finale od povratka na teren poslije sedam mjeseci pauze zbog povrede.

Ujedno, Španac će pokušati da dođe do treće titule u Indijan Velsu u karijeri, a prethodne dvije osvojio je u duelima protiv Đokovića i Britanca Endija Mareja.

Španac je u dosadašnjoj karijeri osvojio ukupno 52 trofeja na ATP turnirima.

"Bilo je jako, jako teško zamisliti nešto ovako. Ali, evo nas ovdje danas i vrlo sam srećan zbog svega što se događalo u posljednjih mjesec dana, naročito u posljednje tri nedjelje. Nemam šta da izgubim poslije sedam mjeseci. Uradio sam mnogo više nego što sam sanjao", rekao je Nadal, kome je trijumf nad Berdihom bio 13. uzastopni.

Berdih je kazao da je Nadal djelovao sigurno i da je imao sve što mu je falilo kada se vratio.

"Ponovo djeluje snažno. Igra i dalje vrlo agresivno, a to mu je falilo kada se vratio, u tim prvim mečevima poslije povrede kao da nije imao povjerenja u svoju igru. Ali, to danas definitivno nije bio slučaj i neće ni biti", rekao je Berdih.

Finale je na programu u nedjelju veče.

Bonus video: