Nadal bolji od Federera u četvrtfinalu Indijan Velsa

Španac se plasirao polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu pošto je jutros savladao velikog rivala, Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2
51 pregleda 6 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.03.2013. 10:40h

Rafael Nadal se polako, ali sigurno vraća u ritam koji je imao prije povrede - Španac se plasirao polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto je jutros savladao velikog rivala, Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

"Prvi set sam odigrao fantastično. Prevazišao sam i sopstvena očekivanja s obzirom da sam juče imao težak meč protiv Letonca Ernestsa Gulbisa. O drugom setu ne znam šta da kažem jer, čini mi se da se Federer nije trudio kao što to obično čini. Vjerovatno je imao nekih problema", rekao je po završetku duela Nadal.

Bio je to 29. međusobni duel dvojice svojevremeno najboljih tenisera svijeta i 19. pobjeda Nadala koji pre samo mjesec dana nije bio siguran da će uopšte igrati u Indijan Velsu.

"Nedostajali su mi ovakvi momenti sve vrijeme odsustva, ali igranje protiv Rodžera u bilo kom trenutku je specijalno. Prije dvije nedjelje nisam ni znao da ću biti ovde, a sada ću igrati polufinale. Najvažnije je da budem zdrav, a ako tako i bude, mogu da treniram kao što to obično radim, to jest koliko želim, i biće mnogo manje teško", istakao je Nadal.

Federer je rekao da je njegov protivnik bez sumnje sve vrijeme igrao oprezno i pazio na svaki svoj korak.

"Nadal je oprezan, nema sumnje. To je potpuno normalno, jer dugo nije igrao na tvrdoj podlozi. Ne znam u stvari da li pokušava da bude oprezan ili se samo ponovo navikava. Srećan sam što sam uopšte bio u mogućnosti da se takmičim ovdje", rekao je Federer.

Protivnik Nadalu u polufinalu biće Čeh Tomaš Berdih koji je prethodno savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 6:4, 6:4.

U preostala dva četvrtfinalna meča večeras se sastaju Novak Đoković i Francuz Žo Vilfred Conga, odnosno Endi Marej (Britanija) i Huan Martin Del Potro (Argentina).

Bonus video: