Đoković se mučio sa Fonjinijem, ali nije zabrinut

Prvom reketu planete su bila potrebna tri seta da rano jutros pobijedi Italijana Fabija Fonjinija (6:0, 5:7, 6:2)
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2013. 10:07h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković imao je težak test u drugom kolu turnira u Indijen Velsu, pošto su mu bila potrebna tri seta da rano jutros pobijedi Italijana Fabija Fonjinija (6:0, 5:7, 6:2).

Prvi nosilac će u 3. kolu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, 31. na ATP listi.

Đoković je osvojio 10 od prvih 11 gemova, prije nego što je 36. igrač svijeta uspio da se vrati u meč i izbori treći set.

„Mentalno sam bio prisutan. Samopouzdanje mi je na visokom nivou zbog serije pobjeda koju imam ove godine. Što se tiče igre, sve je bilo na mjestu”.

„Imao sam jako loš gem na 4:2, dvije neiznudjene greške i vratio sam ga u meč. Sljedećeg trenutka, bili smo izjednačeni”, rekao je Đoković.

Beograđanin u 2013. ima učinak 14:0, a osvojio je Australian open i turnir u Dubaiju. U Indijen Velsu je bio najbolji 2008. i 2011. godine.

„Nisam zabrinut. Znam da sam bio u ovakvim situacijama ranije, kada sam imao ovakve manje zastoje u meču, naročito u prvim kolima, kada se navikavam na podlogu, uslove i tako dalje”.

„On je dobar igrač na ovoj podlozi. Voli da igra na sporim terenima. Natjerao me da radim i da zaradim svoje poene. Na kraju sam uradio šta je trebalo. Pobjeda je tu i osjećam se dobro”, rekao je Đoković.

Bonus video: