Del Potro pobijedio Nadala u egzibiciji u Njujorku

"Rafin povratak je dobar za sve. Njegova vještina je impresivna. Siguran sam da će se vrlo brzo ponovo boriti za prvo mjesto na ATP listi", rekao je Del Potro.
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta/AP
Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.03.2013. 11:48h

Argentinski teniser Huan Martin del Potro pobijedio je noćas u egzibicionom meču u Njujorku Španca Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4).

Nadal se početkom februara vratio na teren poslije sedmomjesečne pazue zbog povrede lijevog koljena. Bivši prvi teniser svijeta je od povratka odigrao 13 zvaničnih mečeva, a pobijedio u 12.

On je bio finalista turnira u Vinja del Maru, a nakon toga osvojio je turnire u Sao Paulu i Akapulku. Nadal će igrati na Mastersu u Indijan Velsu, koji počinje krajem nedelje.

"Srećan sam", rekao je sad peti teniser svijeta Nadal.

Sedmi na ATP listi Del Potro rekao je da je iznenađen brzinom kojom je Nadal osvojio turnire od povratka na teren i ocijenio da Špancu neće trebati mnogo vremena da osvoji novu grend slem titulu.

"Rafin povratak je dobar za sve. Njegova vještina je impresivna. Siguran sam da će se vrlo brzo ponovo boriti za prvo mesto na ATP listi", rekao je Del Potro.

Bonus video: