WTA kaznila Serenu Vilijams i Azarenku

Azarenka će izgubiti 100.000 od potencijalne dobiti za bonus na kraju sezone, dok će Vilijamsova ostati bez upola manje svote novce
0 komentar(a)
Viktorija Azarenka, Foto: Reuters
Viktorija Azarenka, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2013. 15:32h

Najbolje teniserke svijeta Serena Vilijams i Viktorija Azarenka izgubiće bodove na WTA listi i biće kažnjene finansijski zbog neučešća na turniru u Dubaiju.

Azarenka se sa turnira povukla u utorak, a kao razlog je navela povredu stopala, dok je Vilijamsova učinila isto samo nekoliko minuta prije nego što je trebalo da igra meč prvog kola sa Marion Bartoli zbog bolova u donjem dijelu leđa.

“Igrala sam previše mečeva u posljednjih pet dana, tako da je novi turnir sada previše za mene. Ne želim da pogoršam povredu I zbog toga propuštam ovaj turnir“, istakla je Bjeloruskinja.

Kada teniserke ili teniseri zbog povrede moraju da se povuku sa turnira, obično bodove koje izgube mogu da nadoknade na nekom drugom turniru.

Ipak, iako su obje teniserke predale potrebnu dokumentaciju, WTA je odlučila da će one ostati bez bodova ove nedelje.

“Imala sam problema sa leđima posljednjih nedjelja. Situacija nije ništa bolja I moram da otkažem nastup. Nadala sam se da ću se oporaviti, ali ništa nije bolje, ne želim da rizikujem dužu pauzu”, naglasila je Amerikanka.

Azarenka će izgubiti 100.000 od potencijalne dobiti za bonus na kraju sezone, dok će Vilijamsova ostati bez upola manje svote novce.

Deset najboljih teniserki svijeta na kraju sezone dele bonus od skoro pet miliona eura.

Bonus video: