Serena Vilijams se vraća na čelo WTA liste

Ona je nadmašila Kris Evert, koji je 1985. postala najbolja na svijetu svega nekoliko dana prije svog 31. rođendana
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2013. 20:51h

Serena Vilijams će od ponedjeljka, poslije dvije i po godine, ponovo da bude na prvom mjestu na WTA listi, nakon što je osigurala dovoljno bodova na turniru u Dohi.

Amerikanka je uspjela da prestigne Viktoriju Azarenku čelu rang liste, pošto Azarenka kao branilac trofej ne može osvojio više bodova nego što je ima u ovom trenutku, a Sereni je bio dovoljan plasman u polufinalu da prestigne Bjeloruskinju.

Serena je večeras u četvrtfinalnom meču uspjela da, nakon velike borbe, savlada Petru Kvitovu sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 7:5).

Tako, 31-godišnji Vilijams ući u istoriju tenisa kao najstarija igračica koja je uspjela da preuzme prvo mjesto na WTA listi.

Ona je nadmašila Kris Evert, koji je 1985. postala najbolja na svijetu svega nekoliko dana prije svog 31. rođendana.

Viliijams se u polufinalu da igra sa Ruskinjom Marijom Šarapovom koja je pobijedila Australijanku Samantu Stosur sa 6:2, 6:4.

U drugom polufinalu igraće dosadašnji broj jedan, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, koja je savladala Italijanku Saru Erani sa 6:2, 6:2 i Poljakinja Agnješke Radvanjske koja je bila bolja od Dankinje Karoline Voznjacki (6:2, 7:5).

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 2,36 miliona dolara.

Bonus video: