Rašović na čelu Teniskog saveza i naredne četiri godine

Dimitrije Rašović i u naredne četiri godine biće predsjednik Teniskog saveza Crne Gore (TSCG), odlučeno je na Skupštini te asocijacije. On je na čelu TSCG od 5. februara 2009. godine
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2013. 17:53h

Dimitrije Rašović i u naredne četiri godine biće predsjednik Teniskog saveza Crne Gore (TSCG), odlučeno je na Skupštini te asocijacije. Rašović je na čelu TSCG od 5. februara 2009. godine.

On je bio jedini kandidat, koga je predložilo od 13 klubova i dva sportska Saveza (SBS, Tivat, Budvanska rivijera, Budva, Elit, Step-IN, Sutjeska, NEC, Gorica, Belvi, Bar, Lazine, Diplomatik, Teniski savez Podgorice i Veteranska teniska organizacija Crne Gore), a dobio jednoglasnu podršku delegata.

Saopšteno je da će akcenat rada predsjednika i novog UO biti “oboljšanje rada i uslova za rad u juniorskom tenisu, organizaciji domaćih takmičenja i realizaciji kalendara”.

“Radiće se i na unapređenju turnira iz kalendara ETA i ITF do 12,14,16 i 18 godina, kao i poboljšanju odnosa i saradnje sa evropskom i svjetskom teniskom asocijacijom. TSCG će pokušati da dobije organizaciju profesionalnih turnira do 50 hiljada dolara u muškoj i ženskoj konkurenciji", piše u saopštenju te asocijacije.

Poseban akcenat u narednom četvrogodišnjem periodu, navodi se u saopštenju, biće stavljen na „poboljšanje teniske infrastrukture, a u planu je i izgradnja nacionalnog teniskog centra“.

„TSCG će u aprilu u Ulcinju, organizovati turnir za ulazak u I grupu Evro-afričke Fed kup zone, koji se održava pod pokroviteljstvom grupacije Paribas, a u narednom periodu će aplicirati za organizaciju Dejvis kup turnira, kao i prvenstva Evrope u sve tri juniorske kategorije“, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednici TSCG biće Darko Radulović (Gorica) i Momčilo Drobnjak (Elit), dok u Upravni odbor TSCG imenovani Dragoljub Pavićević (Budva), Nazif Cungu (Belvi), Boris Mijović, (Bar), Slobodan Bulatović (SBS), Radivoje Merdović (Step-In), Luka Mićković (Nikšić), Tihomir Konjević (Budvanska rivijera) i Ratko Saveljić (Eminent).

Najavljeno je da će ostala četiri člana UO predsjednik predložiti naknadno, uz saglasnost Skupštine.

Generalni sekretar TSCG i u naredne četiri godine biće Aleksandar Sekulović.

Bonus video: