Raonić srušio Španiju, Kanada prvi put u četvrtfinalu

Nakon što je u petak savladao Alberta Ramosa, Raonić je večeras savladao Giljerma Garsiju-Lopesa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2, uz 22 odservirana asa.
1 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.02.2013. 22:58h

Teniska reprezentacija Kanade prvi put u svojoj istoriji plasirala se u drugo kolo (četvrtfinale) Svjetske grupe Dejvis kupa, a eliminisala je Španiju, petostrukog šampiona ovog takmičenja – najveće zasluge za to pripadaju teniseru crnogorskog porijekla, rođenom Podgoričaninu Milošu Raoniću, koji je dobio oba singl meča.

Nakon što je u petak pobijedio Alberta Ramosa, Raonić je večeras savladao Giljerma Garsiju-Lopesa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2, uz 22 odservirana asa.

Kanada je tom pobjedom stekla nedostižnu prednost od 3:1.

Španija je u Vankuveru je nastupila oslabljena neigranjem najboljih tenisera, Rafaela Nadala, Davida Ferera i Nikolasa Almagra, koji su izostali zbog povreda i umora.

Kanada će u aprilu u četvrtfinalu igrati protiv Italije, koja je pobijedila Hrvatsku sa 3:2.

Plasman među osam najboljih timova u ovogodišnjem takmičenju ranije su izborili Srbija, Češka, Argentina, Italija, Francuska i Kazahstan.

Pošto je trenutno 2:2 u pobjedama, posljednjeg četvrtfinalistu između SAD-a i Brazil odrediće peti, odlučujući meč u Džeksonvilu, koji trenutno igraju Amerikanac Sem Kveri i Brazilac Tijago Alveš.

Pobjednik iz ovog duela igraće u četvrtfinalu sa Srbijom.

Svjetska grupa (1. kolo)

Francuska - Izrael 5:0

Argentina - Njemačka 5:0

Belgija - Srbija 2:3

Kazahstan - Austrija 3:1

Italija- Hrvatska 3:2

Kanada - Španija 3:1

SAD - Brazil 2:2

Švajcarska - Češka 2:3

Bonus video: