SAMO POLAKO

Nadal: Nisu mi bitne pobjede u ovom trenutku

"Moj trenutni cilj je da idem postepeno, turunir po turnir, i da pružam svoj maksimum na njima, da se takmičim na prihvatljivom nivou", kazao je Nadal.
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta AP
Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.02.2019. 08:46h

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da nije koncentrisan na pobjedu u prvom meču na turniru u Čileu, već da mu je bitnije da se vrati na "prihvatljivom nivou" posle višemesečne pauze.

"Poslije više od šest mjeseci odsustva iz tenisa, ne razmišljam da ponovo postanem prvi teniser svijeta. To ne planiram čak ni kada sam u dobroj formi i punoj kondiciji na početku sezone, tako da neću ni sada. Moj trenutni cilj je da idem postepeno, turunir po turnir, i da pružam svoj maksimum na njima, da se takmičim na prihvatljivom nivou", kazao je Nadal.

Osvajač 11 grend slem titula nije igrao od kada je ispao u drugom kolu Vimbldona u junu prošle godine. On se oporavljao od povrede tetive na kosti u kolenu, a potom i stomačnih problema.

Nadal je kazao da i dalje ima problema s koljenom, tako da će na turniru u Čileu biti "skroman" i "strpljiv".

Dvadesetšestogodišnji teniser rekao je i da se od kada je odsustvovao sa "Tura" čak šest puta podvrgao doping kontroli i dodao da podržava česte doping kontrole.

"Iznad svega, sport mora da ostane čist. Moramo da budemo sigurni da rival nije dopingovan, da je zapravo čist kao ja. Nemam ništa protiv da se svake nedejlje kontorlišu teniseri, jer u interesu svih je da tenis ostane "čist" kao šo je uvijek bio", rekao je Nadal.