Španija pred eliminacijom, Srbija vodi 2:0

Španci se tako nalaze na pragu prvog poraza na startu Dejvis kupa još od 2006. godine kada su izgubili od Bjelorusije sa 4:1.
58 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.02.2013. 10:44h

Branilac trofeja u Dejvis kupu je pred eliminacijom - poslije prvog dana prvog kola Svjetske grupe, naime, teniska reprezentacija Kanade vodi protiv petostrukog pobjednika ovog takmičenja, selekcije Španije sa 2:0!

Frank Dančević je savladao Marsela Granoljersa sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3), dok je rođeni Podgoričanin, Miloš Raonić pobijedio Alberta Ramosa sa 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:4)

Španci se tako nalaze na pragu prvog poraza na startu Dejvis kupa još od 2006. godine kada su izgubili od Bjelorusije sa 4:1.

Eventualni poraz, međutim, ne bi ni bio preveliko iznenađenje pošto su Španci u ovogodišnji Dejvis kupa ušli bez četvorice najboljih tenisera, Rafaela Nadala, Davida Ferera, Nikolasa Almagra i Fernanda Verdaska.

Meč se nastavlja danas partijom dublova kojem će Španci Granoljers i Mark Lopes igrati protiv Daniela Nestora i Vaseka Pospišila.

Maksimalan učinak nakon prvog dana Svjetske grupe Davis Cupa imaju Srbija, Francuska, Kazahstan, SAD i Argentina.

Hrvatska je izjednačila protiv Italije u Torinu, Češka takođe u meču sa Švajcarskom.

Iako je kritikovao podlogu u Belgiji, Novak Đoković je posao protiv Olivijea Rohusa završio za svega 69 minuta (6:3, 6:2, 6:2). Daleko zanimljiviji bio je prvi duel, u koje je David Gofin protiv Viktora Troickog vodio 2:0 u setovima i 5:2 u taj-breku trećeg, ali je Troicki uzeo pet poena zaredom, pa onda i naredna dva seta (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4), i slavio nakon tri sata i 51 minut igre.

"Nije se znao pobjednik u ovom meču. Znao sam njegov kvalitet i nikako ne potcjenjujem protivnika. Iako sam ja možda bio favorit, one je prije ovog meča imao bolji rezultat u međusobnim duelima. Nisam zadovoljan podlogom i mojim treninzima, ali zaista sam srećan što sam pobijedio uprkos tome. Drago mi je što je Troicki trijumofovao nakon velike borbe protiv Davida Gofana", kazao je Đoković.

Svjetska grupa:

Italija - Hrvatska 1:1

Belgija - Srbija 0:2

Francuska - Izrael 2:0

Kazahstan - Austrija 2:0

Švajcarska - Češka 1:1

Argentina - Njemačka 2:0

Kanada – Španija 2:0

SAD - Brazil 2:0

Bonus video: