Rokus: Đokoviću neće biti problem adaptacija poslije AO

"Ne mislim da će Đoković biti iscrpljen nakon AO. Vratio se, odmorio i vjerujem da će biti 100 odsto spreman", rekao je Rokus
51 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta AP
Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 31.01.2013. 19:33h

Belgijski teniser Olivije Rokus rekao je danas da ne misli da će njegovom protivniku u prvom meču prvog kola Dejvis kupa Novaku Đokoviću predstavljati problem to što je prije samo nekoliko dana završio takmičenje na Australijan openu.

"Ne mislim da će Đoković biti iscrpljen nakon AO. Vratio se, odmorio i vjerujem da će biti 100 odsto spreman. Teniram ovdje, osjećam se dobro, nisam igrao na šljaci šest-sedam mjeseci. Vidjećemo sjutra, Novak je najbolji teniser svijeta, tako da će mi svakako biti teško", rekao je Rokus novinarima u Belgiji poslije treninga svog tima.

Rokus je kazao da njegova ekipa nije imala sreće na žrijebu pošto je izvukla jedan od najjačih timova svijeta.

"Prošle sezone smo imali sreće sa žrijebom, ovaj put je mnogo teže. Imamo mi dobar, jak tim, ali sada igramo protiv jednog od najjačih timova na svijetu i biće vrlo teško opstati", kazao je Rokus.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Belgije Johan Van Herk rekao je da mu je drago što će njegovi sunarodnici imati priliku da uživo gledaju najboljeg tenisera svijeta.

"Ja sam prije svega obožavalac tenisa i drago mi je što će belgijska publika imati priliku da gleda Đokovića. Dobro je što je ovdje, mislim da treba da uživamo u svakom trenutku njegove igre", rekao je Van Herk.

Duel Belgije i Srbije počeće sjutra u 14 sati mečom između Viktora Troickog i Davida Gofana, dok će se nakon toga sastati Đoković i Rokus.

Bonus video: