Đoković: Spremite se za dugo finale

„Sa njim je uvijek teško. Mnogo puta smo igrali, uvijek je bilo napeto. Spremite se i ovaj put za slično finale, duge razmjene udaraca, borbu za svaki poen”, istakao je Đoković
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.01.2013. 10:19h

Novak Đoković je imao dan više za odmor od Endija Mareja i mnogo lakši meč u polufinalu, ali je ubijeđen da mu to neće biti prednost i da njegov rival neće biti umoran u sjutrašnjem finalu Australian opena.

„Ništa od toga. Jeste igrao pet setova, ali je prije toga lako pobeđivao, bez mnogo utrošene snage je stigao do polufinala”, smatra Đoković.

Prvi reket planete zna da ga čeka komplikovan zadatak.

„Sa njim je uvijek teško. Mnogo puta smo igrali, uvijek je bilo napeto. Spremite se i ovaj put za slično finale, duge razmjene udaraca, borbu za svaki poen. Ja sam spreman”.

Srpski as je pojasnio zašto je tri puta osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

„Najviše volim Melburn, to je i prvi veliki turnir u godini, svi imamo najviše energije. Uz to, ovo je moja omiljena podloga”, naglasio je Đoković.

Marej je njegov veliki prijatelj i upravo je 25-godišnjeg Beograđanina savladao u finalu US opena za svoju prvu grend slem titulu.

„Zaslužio je tu pobjedu, u to nema sumnje. Dugo je u vrhu, bio je u velikim finalima, konačno je uzeo taj trofej”, naglasio je Đoković, koji u međusobnim mečevima ima 11 pobjeda i sedam poraza, a u posljednje dvije godine je savladao Mareja u finalu i polufinalu Australian opena.

Bonus video: