Federer bolji od Conge, Marej protivnik u polufinalu

Francuz je prvi koji je oduzeo set na ovom turniru Švajcarcu, ali i ne samo to, već je učinio da Fedeks otvori sve karte ne bi li izbjegao eliminaciju.
10 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2013. 12:48h

Klasa je na kraju pobijedila nevjerovatnu snagu - Rodžer Federer je nakon pet setova i žestoke borbe na "Rod Lejver areni" pobijedio Žo-Vilfreda Congu (7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3) i zakazao okršaj sa Endijem Marejom u polufinalu Australijan opena.

"Odavno nisam vidio tako agresivnog Žoa, bio je nevjerovatan. Volim ovakve mečeve, trilere i četiri ili pet setova i drago mi je da sam bio dio ovakvog spektakla", rekao je Federer nakon pobjede nad Congom.

Francuz je prvi koji je oduzeo set Švajcarcu na ovom turniru, i ne samo to, već ga je držao na terenu tri sata i 34 minuta, učinio da Fedeks otvori sve karte ne bi li izbjegao eliminaciju.

Federer je prvi set dobio u taj-breku, baš kao i treći, a u drugom i četvrtom je viđen silan tenis Conge...

U petom, međutim, sedmi nosilac kao da je ostao bez snage, pa je Federer dominantno završio meč.

Federer je u osmom gemu petog seta propustio četiri meč lopte, ali je petu iskoristio i plasirao se u 10. uzastopno polufinale na Ozi openu po čemu je rekorder.

Endi Marej je samo u prvom setu imao problema, u nastavku je glatko odradio četvrtfinale protiv Francuza Žeremija Šardija - Britanac je slavio sa 3:0 (6:4, 6:1, 6:2).

"Počeo sam prilično dobro meč, a onda je Šardi brejkom potpuno vratio kontrolu. Nije lako igrati protiv Žeremija, zbog njegovog karaktera i stila koji forsira", rekao je Marej.

Marej je prošle godine osvojio US open i tako postao prvi Britanac poslije 76 godina i Freda Perija koji je to uspio.

Šardi, 36. teniser na ATP listi, plasmanom u četvrtfinale je napravio najbolji rezultat u karijeri.

"Endi je imao odgovor na sve, izgleda kao da ga je nemoguće pobijediti", kazao je Šardi., koji je u Melburnu eliminisao favorite Argentinca Huan Martina del Potra i Italijana Andreasa Sepija.

U drugom polufinalu, sjutra u devet i po časova po našem vremenu, sastaće se Novak Đoković i David Ferer.

Galerija

Bonus video: