Stivens izbacila Serenu Vilijams, protiv Azarenke u polufinalu

"Biće zabavno u polufinalu, moram da dam maksimum, da pokušam ponovo da pobijedim", uzbuđena je nakon pobjede bila Stivens
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2013. 05:11h

Viktorija Azarenka i 19-godišnja Amerikanka Sloun Stivens kompletirale su polufinalne parove ovogodišnjeg Australian opena - Stivens je priredila veliku senzaciju u posljednjem četvrtfinalu, savladavši Serenu Vilijams 2:1, po setovima 3:6, 7:5, 6:4.

Posao mladoj nadi američkog tenisa olakšala je povreda leđa Serene Vilijams, do koje je došlo u osmom gemu drugog seta prilikom izlaska Serene na mrežu.

Treća teniserka svijeta je zatražila medicinski tajm-aut, ukazana joj je ljekarska pomoć, nakon čega se vratila na teren, ali je bilo očigledno da se teže kreće sa bolovima u leđima.

"Čak sam viknula u tom trenutku. Nakon toga sam se ukočila, bilo je bolno", opisala je trenutak povrede Serena.

Serena nije iskoristila brejk šansu na 5:5, zato jeste Stivens kod vođstva od na 6:5 i izjednačila je rezultat u setovima.

U trećem setu, do 3:3 nije bilo brejka, a onda su obje igračice napravile po jedan brejk za 4:4. Potom je Stivens sačuvala svoj servis, a Serena nije, pa je mlada Amerikanka mogla da proslavi najveći uspjeh u karijeri.

"Bože, ovo je tako ludo. Mislim da ću sada imati sopstveni poster na zidu", bio je prvi komentar Stivens, koja je nekada držala poster Serene u sobi, njenog idola.

"Biće zabavno u polufinalu, moram da dam maksimum, da pokušam ponovo da pobijedim", uzbuđena je nakon pobjede bila nova zvijezda svjetskog tenisa, trenutno 25. igračica na WTA listi koja će napredovati nakon Melburna.

Interesantno, Serena je prvi set dobila zahvaljujući brejku u osmom gemu za vođstvo od 5:3. Do brejka, Stivens nije bila izgubila ni poen na svoj servis u tri gema.

Australian open je, inače, jedini grend slem turnir koji Stivens nije osvojila u juniorskoj konkurenciji, pošto je 2010. godine osvojila Vimbldon, Rolan Garos i US open.

Vilijams je , sa druge strane, prekinula niz od 20 pobjeda, a ovo je bio njen prvi poraz na grend slem turnirima još od prvog kola Rolan Garosa prošle godine.

Poslije tog poraza u Parizu, Vilijams je osvojila titule na Vimbldonu, US openu, na završnom WTA turniru, zlatnu olimpijsku medalju u Londonu i turnir u Brizbejnu.

"Nakon povrede nisam mogla da se okrećem kako treba, što je, pretpostavljam, normalno, ne znam...Ali, to mi je pravilo puno problema, ali bilo je dobro, sve u svemu. Mislim da je moja protivnica igrala veoma dobro, bila je u mogućnosti da odradi odličan posao", dodala je 31-godišnja Amerikanka.

Azarenka je u u četvrtfinalu bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1, nakon 107 minuta igre.

Kuznjecova je u prvom setu vodila 4:1, ali je onda uslijedio veliki preokret bjeloruske teniserke, koja je do kraja meča izgubila samo jedan gem.

"Drago mi je da sam igrala najbolje kada je bilo najpotrebnije", izjavila je Azarenka nakon meča.

Bjeloruskinja je na kraju imala samo jedan više viner u odnosu na protivnicu (26-25), ali je zato imala mnogo manje neiznuđenih grešaka (26-43), što je na kraju i presudilo.

U drugom polufinalu se sastaju Ruskinja Marija Šarapova i Kineskinja Na Li.

Galerija

Bonus video: