Šarapova gazi redom, Ferer i Almagro u četvrtfinalu

"Srećna sam zbog dobre igre, ali sada slijedi četvrtfinale, najteži meč do sada. Moram se maksimalno koncentrisati na njega“, istakla je Ruskinja
0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.01.2013. 07:49h

Marija Šarapova igra u fenomenalnoj formi. Ruskinja u prva dva kola rivalka nije dozvolila da osvoje ni gem, što se desilo prvi put u Melburnu od 1985. godine, potom je pregazila Venus Vilijams (6:1, 6:3), a sada je bila ubjedljiva protiv Belgijanke Kirsten Flipkens (6:1, 6:0).

"Srećna sam zbog dobre igre, ali sada slijedi četvrtfinale, najteži meč do sada. Moram se maksimalno koncentrisati na njega“, rekla je Šarapova.

Njena rivalka u borbi za polufinale biće zemljakinja Ekaterina Makarova, koja je eliminisala petog nosioca, Njemicu Angeliku Kerber (7:5, 6:4).

Biće ovo repriza četvrtfinala iz prošle sezone, kada je slavila Šarapova.

"Želim da igram protiv marijer, jer sam ovdje izgubila prošle godine. Sada sam sigurna u svoju igru, puna sam samopouzdanja i spremna sam za meč“, optimistički je raspoložena Makarova.

I Na Li (šesti nosilac) se plasirala u četvrtfinale. Ona je u dva seta savladala Njemicu Juliju Gerges sa 7:6 (8-6), 6:1.

Kineskinja je tako napravila bolji rezultat nego prošle sezone, jer je u četvrtoj rundi eliminisala od Kim Klajsters.

Španci David Ferer i Nikolas Almagro zakazali su četvrtfinalni duel u Melburnu.

Ferer, koji je na Australian openu postavljen za četvrtog nosioca, maksimalnim rezultatom za dva sata i 10 minuta savladao je Japanca Kai Nišikoriju - 6:2, 6:1, 6:4.

Španac je imao 24 vinera i šest asova, a ovo mu je peti uzastopni plasman među osam najbolji na nekom od Gren slem turnira.

Dva puta je stizao do četvrtfinala u Melburnu (2008, 2012) i oba puta je poražen od kasnije šampiona Novaka Đokovića.

"Odigrao sam veom dobro, ovo je jedna od mojih najboljih mečeva u Melburnu, i srećan sam zbog toga. Jesam slavio u tri seta, ali je bilo teško dobiti Nišikoriju“, rekao je Ferer.

Za razliku od njega, Almagro se manje zadržao na terenu u duelu sa Jankom Tipsarevićem.

Španac je dobio prvi set 6:2, u drugom je vodio 5:1, kada je srpski teniser predao meča zbog povrede lijeve noge.

Bonus video: