Azarenka se namučila, Serena Vilijams sigurna, dalje ide i Voznijacki

Azarenka je plasman u osminu finala izboriula pobjedom protiv Džejmi Hempton 2:1 (6:4, 4:6, 6:2).
0 komentar(a)
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.01.2013. 11:17h

Branilac titule i prva teniserka, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka namučila se protiv talentovane Amerikanke Džejmi Hempton (63. igračica svijeta), ali je na kraju slavila sa 2:1, po setovima (6:4, 4:6, 6:2). Hempton je vodila 2:1 u trećem setu, uz brejk prednosti, ali se Azarenka probudila na vrijeme i protivnici do kraja više nije prepustila ni gem. Amerikanka bi, možda, bolje prošla da nije igrala s velikim bolovima u leđima, zbog kojih je pri vodstvu 5:4 u drugom setu uzela medicinski tajm-aut. Nakon toga je uspješno odraditi servis za set, a onda je dodatno zabrinula Azarenku kada je stigla do brejka prednosti u odlučujućem setu. Ipak, praktično je svaki udarac odigrala s bolnim grčem na licu i bilo je prilično jasno da neće izdržati…

"Uzela je medicinski tajm-aut, ali su nakon toga iz njenog reketa “sijevali” direktni poeni sa svih strana. Ja nijesam imala nikakvih zdravstvenih problema, ali nisam mogla osvojiti nijedan poen. Pomislila sam kako bi bilo bolje da i ja osjećam bolove u leđima", pomalo zloban je bio komentar Azarenke.

Azarenka će u osmini finala igrati protiv Ruskinje Jelene Vesnine, koja je pobijedila 16. nosioca, Italijanku Robertu Vinći sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:4), spasivši meč loptu u 10. gemu drugog seta. Vesnina je upisala osmu pobjedu u nizu, nakon što je prije Australian opena osvojila WTA turnir u Hobartu.

Za razliku od Azarenke, osvajačica posljednja dva grend slem turnira nije imala problema u 3. kolu – Serena Vilijams je prepustila samo četiri gema (6:1, 6:3) Japanki Ajumi Morite. Usput je tokom meča drug put na turniru “opalila” servis od 207 kilometara na sat.

Treća kosturašica će u osmini finala igrati protiv Ruskinje Marije Kiriljenko, koja je sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3) pobijedila Belgijanku Janinu Vikmajer.

Dankinja Karolina Voznijacki je, takođe, u dva seta (6:4, 6:3) eliminisala Ukrajinku Lesiju Curenko, a u narednom kolu će igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je bila bolja od Španjolke Karle Suares Navaro sa 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:3).

Prvi put u karijeri, u osmini finala Australian opena plasirala se srpska teniserka Bojana Jovanovski, pošto je pobijedila 100. teniserku svijeta, 42-godišnju Japanku Kimiko Date-Krum (6:2, 7:6). Jovanovski će u osmini finala igrati protiv 29. nosioca, Amerikanke Sloan Stivens (njihov prvi duel), 25. teniserka svijeta, koja je u trećem je kolu izbacila Britanku Loru Robson sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3).

Bonus video: