U srpskom derbiju Ana Ivanović bolja od Jelene Janković

Ivanović će se u narednom kolu Australijan opena sastati sa četvrtom teniserkom svijeta, Agnješkom Radvanjskom iz Poljske
0 komentar(a)
Ana Ivanović i Jelena Janković, Foto: Beta AP
Ana Ivanović i Jelena Janković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.01.2013. 11:10h

U duelu najbolje rangiranih teniserki Srbije, Ana Ivanović pobedila je prošle noći u Melburnu Jelenu Janković sa 2:0 (7:5, 6:3), za sat i 25 minuta igre, u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Janković, 22. nositeljka na Australijan openu, mnogo bolje je počela meč i bez većih problema osvojila svoj prvi servis u gemu, a već u je u narednom imala četiri brejk lopte, koje je Ivanović spasla.

Najbolje rangirana srpska teniserka, 13. nositeljka turnira, prva je uspjela da napravi brejk.

Ona je, pri rezultatu 1:1, iskoristila treću brejk loptu i došla do prvog vođstva u meču, a potom je bez većih problema osigurala brejk.

Jankovićeva je sa nulom uzela svoj naredni servis, a isto je učinila i Ana, koja je potom napravila još jedan brejk.

Jelena je od tog trenutka ozbiljnije napadala Anin servis, a i s mnogo vise sigurnosti je igrala svoje servis gemove, i uspjela je da dođe do izjednačenja u prvom setu (5:5).

Janković je u 11. gemu vodila sa 40:0, ali je Ana osvojila pet uzastopnih poena i došla do novog brejka i prednosti.

Ivanović je u 12. gemu treći put servirala za set, iako je Janković imala čak dvije vezane brejk lopte, prva teniserka Srbije je okončala taj dio igre u svoju korist sa 7:5, nakon 51 minuta igre.

U drugom setu je bilo mnogo manje uzbuđenja, a 13. nositeljka na "Ozi openu" je lako uzimala svoje servise.

Ona je u trećem gemu drugog seta sa nulom oduzela servis Jeleni Janković, a potom je do kraja meča izgubila samo dva poena na svoj servis.

Janković je do kraja meča još jednom izgubila svoj servis, što je Anu Ivanović dovelo do osme pobjede u 11 međusobnih okršaja.

"Veoma sam srećna. To je bio težak meč, napet od prvog do posljednjeg trenutka, ali, ostala sam koncentrisana. Zadovoljna sam. Ovo je moje deveto takmičenje na Australijan openu i to je pomalo strašno", rekla je Ivanovićeva poslije meča.

"Ona je dobro odigrala u nekim poenima, dobro je udarala lopticu i srećna sam što sam uspjela da se vratim sa 4:5 i 0:40. Dugo nismo igrale jedna protiv druge na nekom Grend slem turniru, ali protiv nje je uvijek teško. I dalje igra dobro i naši mečevi su uvijek velike borbe u kojima želite da pobijedite", dodala je 13. nosilac na turniru.

Ivanović je rekla da se dobro slaže sa Jelenom Janković i da je njihovo rivalstvo zdravo.

"Dobro se slažemo. Lijepo smo se slagale tokom finala Fed kupa u Pragu. Družile smo se i šalile. To je lijepo, pošto se dugo poznajemo. Naš rivalitet je takmičarski, kao i kada igrate protiv drugih teniserki, a drugačije je kada igrate protiv nekoga iz svoje zemlje", rekla je ona.

Ivanović će se u narednom kolu Australijan opena sastati sa četvrtom teniserkom svijeta, Agnješkom Radvanjskom iz Poljske, koja je pobijedila Heder Votson iz Velike Britanije sa 2:0 (6:3, 6:1).

Bonus video: