Pobijedio i Štepaneka, Đoković u osmini finala protiv Vavrinke

Đoković se plasirao u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je prošle noći pobijedio Čeha Radeka Štepaneka sa 3:0 (6:4, 6:3, 7:5), nakon dva sata i 22 minuta igre.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.01.2013. 10:42h

Najbolje rangirani teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobijedio Čeha Radeka Štepaneka sa 3:0 (6:4, 6:3, 7:5), nakon dva sata i 22 minuta igre.

"Ovo je bio najteži meč do sada. Nisam očekivao da će u trećem kolu biti lako, pogotovo jer sam igrao protiv tenisera koji je nosilac na turniru i nalazi se među 30 najboljih na svijetu. Štepanek je iskusan igrač, voli velike mečeve, vidjeli ste koliko se zabavljao na terenu, uostalom isto koliko i ja. Veoma je vješt, izlazi na mrežu, nikada vam na isti nači ne vrati lopticu. Zbog toga se razlikuje od ostalih igrača. Ovo je bio zanimljiv meč", rekao je Đoković.

Prvi nosilac Australijan opena, lako je počeo meč na svoj servis, ali je u istom ritmu igrao je i Čeh svoje gemove.

U šestom gemu prvog seta, Đoković je bio najbliži brejk loptama, ali Štjepanek odličnim servisima nije dozvolio Đokoviću da dođe do brejka.

Čeh je u narednom servis gemu Đokovića prvi došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio.

Trostruki pobjednik australijskog turnira je u 10. gemu prvog seta došao do prvih brejk lopti, od kojih je iskoristio drugu i okončao taj dio igre u svoju korist sa 6:4.

U istom ritmu igrao se i drugi set, a jedinu brejk loptu, u osmom gemu, iskoristio je teniser iz Srbije i poveo sa 5:3. Đoković je potom lako na svoj servis došao do prednosti od 2:0 u setovima.

Treći set donio je više uzbuđenja nego prva dva, a Đoković je u prvom gemu koji je trajao 15 minuta, imao četiri brejk lopte, ali nije uspio da ih realizuje.

Pri rezultatu 2:2, Đoković je došao do pete šanse u setu da oduzme servis, ali je Štepanek servis vinerom spasio brejk šansu.

Čeh, 31. nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, u osmom gemu seta je došao do druge brejk lopte koju nije iskoristio, a potom su obojica s nulom osvojila svoje naredne servise.

Đoković je pri rezultatu 5:5 došao do tri brejk lopte, od kojih je iskoristio drugu i došao u situaciju da servira za meč.

On je lako u narednom gemu osvojio svoj servis i tako stigao do pobjede.

"Meč je odigran u tri tijesna seta. Vidio sam da sam u boljoj poziciji i da imam više šanse na njegove servise, nego on na moje. Možda sam treći set mogao brže da završim. Ali, čestitam mu, on uvijek igra dobro kada je to najpotrebnije. Nije bilo lako. Obojica smo željeli da

pobijedimo, iako smo uživali, ovo nije bila egzibicija", dodao je Đoković.

Đoković će se u osmini finala sastati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je bio bolji od Amerikanca Sema Kverija sa 3:0, po setovima 7:6, 7:5, 6:4.

U osminu finala plasirao se i njegov zemljak Janko Tipsarević koji je pobijedio Francuza Žilijena Benetoa sa 3:2 u setovima (3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3).

Tipsarević će prvi put u karijeri igrati u osmini finala Australijan opena, a protivnik će mu biti protiv 11. teniser svijeta Španac Nikolas Almagro.

Almagro je u trećem kolu pobijedio Jeržija Janovica iz Poljske sa 7:6, 7:6, 6:1.

Deveti teniser svijeta Tipsarević i Almagro do sada su igrali samo jednom, prošle godine na Rolan Garosu, kada je pobijedio Španac sa 6:4, 6:4, 6:4.

Bonus video: