Đoković lagano do treće runde, Tipsareviću pripao maraton

Naredni rival Đokoviću biće Radek Štepanek koji je u drugoj rundi bio bolji od Španca Felisijana Lopesa...
0 komentar(a)
Đoković, Foto: BETA/AP
Đoković, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 16.01.2013. 11:52h

Novak Đoković je imao lagan posao protiv američke nade Rajana Herisona - branilac titule u Melburnu je slavio sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3), a na terenu "Rod Lejver arene" je proveo svega 91 minut igre.

Naredni rival prvom igraču na planeti biće Radek Štepanek. Češki teniser je u drugoj rundi bio bolji od Španca Felisijana Lopesa kojem je prepustio svega osam gemova (6:4, 6:2, 6:2).

"Pokušao sam da se fokusiram od starta, znao sam da protivnik ima snažan servis i da nema šta da izgubi, ali sam na vrijeme došao do važnih brejkova, koji su mi omogućili psihološku prednost", rekao je Đoković.

Prošao je i Janko Tipsarević, i to nakon maratona protiv Lukaša Lačka koji je trajao tri sata i 58 minuta.

Srpski teniser je vodio sa 2:0, ali je morao da rješava sve u petom setu, i to na razliku - slavio je sa 7:5 u odlučujem dijelu igre i srušio borbenog Slovaka (6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5).

Tipsarević će sada igrati sa Žilijenom Benetoom koji je u francuskom okršaju savladao Edoarda Rožer-Vazelana (4:6, 7:5, 7:6, 7:6).

David Ferer je u četiri seta savladao Amerikanca Tima Smičeka (6:0, 7:5, 4:6, 6:3) i zakazao duel sa Markosom Bagdatisom. Kipranin je eliminisao Japanca Tacumu Ita (3:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Junak dana je Poljak Jerži Janovic koji je izvukao meč u kojem je gubio sa 2:0.

"Žrtva" je bio Indijac Somdev Devarman, a meč će se pamtiti i po jednom diskutabilnom poenu u taj-breku prvog seta nakon kojeg je Janovic vikao na glavnog sudiju jer je dao poen Devarmanu.

"Njegov glas me je jako zabrinuo. Zaista je vikao iz sve snage i govorio sam u sebi: "Čovječe, smiri se više", kazao je Devarman.

Janovica u trećem kolu čeka mnogo teži posao - sastaće se sa Špancem Nikolasom Almagrom, koji je i tri seta bio bolji od zemljaka Danijela Himeno-Travera.

Bonus video: