Tipsarević pobijedio Hjuita

Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv 44. tenisera svijeta Slovaka Lukaša Lacka.
1 komentar(a)
Janko Tipsarević, Foto: Beta AP
Janko Tipsarević, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.01.2013. 12:05h

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobijedio domaćeg igrača Lejtona Hjuita sa 3:0 (7:6, 7:5, 6:3). Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv 44. tenisera svijeta Slovaka Lukaša Lacka.

U prvom setu viđena je velika borba, Tipsarević i Hjuit, 83. teniser svijeta, bili su sigurni na svojim servisima, tako da je pobjednik prvog dijela igre riješen u taj brejku. Deveti teniser svijeta je taj-brejk "prelomio" dobrim servisima i sa 7:4 osvojio prvi set.

Australijanac je mnogo bolje počeo drugi set. Na samom početku je dva puta oduzeo servis Tipsareviću i poveo sa 3:0. U četvrtom gemu srpski teniser je uspio da vrati jedan brejk i smanji, a vrlo brzo i da izjednači na 5:5.

Tipsarević je bolje odigrao završnicu drugog seta, tako da je u 12. gemu još jednom oduzeo servis Hjuitu i iskoristivši drugu set loptu poveo sa 2:0 u setovima. Tipsarević je odlično počeo treći set, poveo je sa 3:0 i kada se činilo da će bez većih problema obezbijediti plasman u drugo kolo, Hjuit je uspio da vrati brejk i izjednači na 3:3.

Osmi nosilac je nakon toga, uspio u osmom gemu da oduzme servis protivniku i povede sa 5:3, nakon čega je sačuvao svoj servis i plasirao se u drugo kolo prvog grend slem turnira u sezoni.

Bonus video: