Đoković sa Matjeom, Federer i Marej u istoj polovini žrijeba

Aktuelna šampionka Viktorija Azarenka će igrati sa Monikom Nikulesku, a u istoj polovini žrijeba Elena Galovic-Hol izaći će na megdan prvoj favoritkinji Sereni Vilijams
0 komentar(a)
Viktorija Azarenka i Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Viktorija Azarenka i Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2013. 10:32h

Žrijeb za Australian open bio je naklonjen Novaku Đokoviću, pošto je izbjegao eventualni duel sa Endijem Marejem u polufinalu.

Prvi reket svijeta će odbranu titulu u Melburnu početi protiv Francuza Pol-Anri Matjea, a najjači rival u njegovoj polovini žrijeba je 4. nosilac, David Ferer, koji na startu igra sa Belgijancem Olivijeom Rohusom.

Rodžer Federer će, kao i Đoković, igrati protiv tenisera iz Francuske Benoe Perea, dok će se Mareju suprotstaviti visoki Holanđanin Robin Hase.

Srpskog asa u drugom kolu čeka bolji iz meča Rajan Harison - Santjago Hiraldo, Fedeks će se najvjerovatnije sresti sa Nikolajem Davidjenkom, a u njegovom dijelu žrijeba su Miloš Raonić i Žo-Vilfred Conga.

"Danas sam imao baš dosta aktivnosti van terena. Prvo sam prisustvovao žrijebu sa Azarenkom i bilo je baš lijepo, ponovo smo vidjeli naše prošlogodišnje trofeje. Ne bih se uopšte protivio da opet ponesem jedan kući", napisao je Đoković na svom profilu na Fejsbuku.

Marej bi u drugom meču igrao protiv jednog od anonimusa - Portugalca Žoaa Souze ili domaće nade Džon-Patrika Smita, a u četvrtfinalu bi ga najvjerovatnije sačekao Huan Martin del Potro. Fererov rival u drugom kolu će vjerovatno biti Ivo Karlović.

Najzanimljiviji mečevi 1. kola su dueli Gaela Monfisa i Aleksandra Dolgopolova, okršaj Francuza Mikaela Ljodre i Conge, kao i meč Janka Tipsarevića i nekada prvog na ATP listi, Lejtona Hjuita.

Aktuelna šampionka Viktorija Azarenka će igrati sa Rumunkom Monikom Nikulesku, a u istoj polovini žrijeba će njena sunarodnica Elena Galovic-Hol morati da izađe na megdan prvoj favoritkinji Sereni Vilijams.

Ana Ivanović na startu igra sa Melidnom Cink iz Mađarske, a Jelena Janković sa Šveđankom Johanom Larson. Duel dvije najbolje srpske teniserke je moguć u četvrtfinalu, mada igra Jankovićeve ne obećava ni trijumf u 1. kolu...

Bonus video: