Srbija pala u miks dublu, Španija osvojila Hopman kup

U australijskom Pertu titulu je osvojila Španija, zahvaljujući pobjedi u miks dublu, pošto su Fernando Verdasko i Anabela Medina Gariges bili bolji od Đokovića i Ane Ivanović sa 2:0
0 komentar(a)
Anabel Medina Gariges, Foto: Hopmancup.com
Anabel Medina Gariges, Foto: Hopmancup.com
Ažurirano: 05.01.2013. 17:48h

Iako je Novak Đoković donio vođstvo u finalu, Srbija nije uspjela da se domogne trofeja u Hopman kupu - u australijskom Pertu titulu je osvojila Španija, zahvaljujući pobjedi u miks dublu, pošto su Fernando Verdasko i Anabel Medina Gariges bili bolji od Đokovića i Ane Ivanović sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

U prvom setu španski dubl je poslije tri napravljena brejka poveo sa 5:2, Srbija je smanjila na 5:4, ali je u narednom gemu Verdasko siguran na servisu i donio Španiji prednost u finalu.

U drugom setu su oba dubla čuvala servis, a prvi brejk je napravljen u 11. gemu, kada je Španija povela 6:5, a onda potom i osvojila drugi set za konačnu pobjedu.

Đoković je u prvom meču finala bioo bolji od Verdaska sa 6:3, 7:4, a dok je Medina Gariges izjednačila pobjedom protiv Ane Ivanović sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:2.

"Imam 30 godina i konačno mi se želja ispunila, tako da sam veoma, veoma srećna. Publika je bila odlična, kao na Grend slem turnirima", rekla je Anabel Medina Gariges.

Španija je, tako, osvojila svoju četvrtu titulu u takmičenju koje postoji 25 godina, dok je Srbija drugi put poražena u finalu.

"Špancima čestitam na trofeju, bili su bolji. Ana, tebi hvala što si od svih koje si mogla, izabrala mene. Ja imam samo tebe. Treći put igramo zajedno, nijesmo uspjeli da osvojimo titulu, nadam se da ćemo sljedeći put uspjeti", rekao je Đoković poslije poraza u finalu u Pertu.

Bonus video: