Đoković osvojio egzibicioni turnir u Abu Dabiju

Najbolje rangirani teniser svijeta Novak Đoković odbranio je danas titulu na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, pošto je u finalu pobijedio Almagra iz Španije sa 2:1.
71 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.12.2012. 17:57h

Novak Đoković drugu godinu zaredom osvojio je egzibicioni turnir u Abu Dabiju - najbolji teniser svijeta je danas u finalu, poslije dva i po sata igre, savladao Španca Nikolasa Almagra sa 2:1, po setovima 6:7 (4:7), 6:3, 6:4.

Ovo je prvi put da Đoković ispusti set protiv Almagra, koga je savladao u sva četiri međusobna duela, a za pobjedu u Abu Dabiju je inkasirao ček na 250.000 dolara.

"Bilo je uzbudljivo i "gusto", čestitam Nikolasu. Obojica smo htjeli da pobijedimo, ali smo i zabavljali publiku. Ovo je lijep turnir, uvijek imam uzbudljive mečeve protiv jakih rivala i nadam se da se vidimo i sljedeće godine", rekao je Đoković, koji iz Abu Dabija putuje u Pert, gdje će zajedno sa Anom Ivanović igrati za Srbiju na Hopman kupu.

Đoković je prvi set izgubio u taj brejku sa 7:4, a u nastavku meča je srpski teniser zaigrao agresivnije i drugom izašao kao pobjednik, pobijedivši u tom setu sa 6:3.

Najbolje rangirani teniser svijeta je u odlučujućem setu iskoristio tek sedmu brejk loptu, tako što je Španac načinio duplu grešku. Đoković je u trećem setu trijumfovao sa 6:4.

Najbolji teniseri novu sezonu na ATP turu počeće na Australijan openu 14. januara naredne godine, a titulu brani upravo Đoković.

Bonus video: