Štepanek i Ferer otvaraju finale Dejvis kupa

Finale teniskog Dejvis kupa u kojem se sastaju Češka i Španija sjutra će u praškoj 02 areni otvoriti duel Radeka Štepaneka i Davida Ferera.
1 komentar(a)
Štepanek i Ferer, Foto: Beta AP
Štepanek i Ferer, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.11.2012. 14:01h

Radek Štepanek i David Ferer otvoriće sjutrašnje finale 100. Dejvis kupa u kojem se u praškoj 02 areni, na tvrdoj podloti, sastaju Češka i Španija, odlučeno je na današnjem žrijebu.

U drugom singlu igraće Tomaš Berdih i Nikolas Almagro.

Španci su priželjkivali upravo ovakav žrijeb, u kojem bi njihov prvi igrač, Ferer mogao da donese prednost i napravi pritisak na Štepaneka u drugom meču.

U subotu će u duelu dublova Češku predstavljati Ivo Minar i Lukas Rosol, a Španiju Marsel Granoljers i Mark Lopes.

U nedjelju, posljednjeg dana finala, igraće se ponovo singlovi, a parovi su Berdih - Ferer i Štepanek - Almagro.

Ferer je u dosadašnjih devet duela šest puta pobijedio Štepaneka (3-1 je skor na tvrdoj podlozi), dok je Berdih ove sezone pobijedio Almagra u četiri od ukupno pet međusobnih mečeva, a ukupno vodi 8-3.

Ferer protiv Berdiha vodi 5-3 (2-1 na tvrdoj podlozi), dok je Štepanek dobio dva od tri duela sa Almagrom (1-1 na tvrdoj podlozi).

Uoči ovog finala, skor u pobjedama je u korist Španije - 4:2, uz ubjedljivih 5:0 u finalu 2009. godine u Barseloni.

Španci brane trofej Dejvis kupa osvojen prošle sezone, ali igraju bez svog najboljeg tenisera Rafaela Nadala koji je već nekoliko mjeseci povrijeđen.

Do finala, Španija je redom savladala Kazahstan (5-0), Austriju (4-1) i SAD (3-1, peti meč nije igran), dok su Česi eliminisali Italiju (4-1), Srbiju (4-1) i Argentinu (3-2).

Bonus video: