Đoković: Pobjeda za mog oca

"Ovo je pobjeda za mog oca, koji vodi veliku borbu. Osjeća se sada bolje, ali je bio u kritičnom stanju. Nismo znali šta donosi svaki dan", rekao je Đoković.
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.11.2012. 11:44h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je zadovoljniji nastupima u ovoj nego u prošloj godini, kada je potpuno dominirao "bijelim sportom".

"U stvari, osjećam se zadovoljnije sada nego prošle godine, iako je 2011. bila nevjerovatna. Kada se uzmu u obzir sve okolnosti sa kojima sam se suočavao u ringu i van njega, očekivanja, sve te stvari, vjerujem da mi je ova godina bila uspješnija", rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije pobijedio je u noći između ponedjeljka i utorka Rodžera Federera sa 7:6, 7:5 u finalu završnog mastersa sezone. Đoković je i prije finala obezbijedio prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

"Bila je ovo jako dugačka godina, jako dugačke dvije godine, ali vrlo uspješne", rekao je teniser koji je ove sezone osvojio Australijan open, a prošle tri grend slem turnira.

Đoković je igrao odlično protiv Federera i kazao je da mu je taktika bila da igra na duže poene i čeka svoju priliku.

"On je vrlo agresivan i voli da brzo završava poene, ali sam uspio da mnoge od tih udaraca vratim u teren, da budem pasivan, par metara iza osnovne linije...To je bio jedan od ciljeva, da uvijek pokušavam da ga uvučem u duže razmjene jer mislim da tu imama više šansi", objasnio je Đoković.

Federer je bio vrlo agresivan, a publika u Areni O2 u Londonu bila je većinski uz Švajcarca, ali je tokom cijelog meča bučno pozdravljala spektakularne poteze obojice, među kojima je i završni Đokovićev udarac upućen iza rivala koji je izašao na mrežu.

"Pretpostavljam da je to najbolji način da se završi meč, udarac pored protivnika, jedan od mojih najomiljenijih. Izašao je i ostalo je samo jedno mjesto za mene da udarim pored njega i uspio sam", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je pred novinarima u Londonu posvetio trofej svom ocu, koji je hospitalizovan zbog problema sa respiratornim organima.

"Ovo je pobjeda za mog oca, koji vodi veliku borbu. Osjeća se sada bolje, ali je bio u kritičnom stanju. Nismo znali šta donosi svaki dan", rekao je Đoković.

Bonus video: