Češka vodi protiv Srbije 2:0

Lucja Safarova je donijela prednost Češkoj, pobjedom protiv Ane Ivanović sa 26:4, 6:3, dok je Petra Kvitova u drugom današnjem meču bila bolja od Jelene Janković, takođe sa 6:4, 6:1
0 komentar(a)
Kvitova, Foto: Beta AP
Kvitova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.11.2012. 18:05h

Ženska teniska reprezentacija Češke povela je sa 2:0 protiv Srbije u finalu Fed kupa u Pragu, u dvorani O2.

Lucja Safarova je donijela prednost Češkoj, pobjedom protiv Ane Ivanović sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

"Veoma sam razočarana i teško mi pada ovaj poraz. Sada je najvažnije da pokušam da ga zaboravim, da ostavim sve iza sebe i budem 100 posto spremna za sjutrašnji meč sa Kvitovom, koji će sigurno biti mnogo težak", rekla je Ana Ivanović.

Petra Kvitova u drugom današnjem meču bila bolja od Jelene Janković, takođe sa 2:0 u setovima (6:4, 6:1).

"Nisam počela dobro, Jelena je u početku dominirala i znala sam da moram nešto da promijenim. Na 4:2 u prvom setu kada sam dobila nove loptice svjesno sam preuzela rizik, skraćivala poene, jer sam bolesna i željela sam da meč traje što kraće. Na moju sreću Jelena se u tome nije snašla i uspjela sam da ostvarim veliku trijumf", rekla je Kvitova na konferenciji za medije.

"Uspjela sam da povedem 4:2 u prvom setu i onda je ona počela da pogađa neke nevjerovatne lopte. Danas joj je očigledno bio dan, igrala je veoma rizčno, na jedan-dva udarca, pokušavala sam da joj razbijem ritam, da izblokiram te njene prve udarce, ali nisam uspjela i davala sam joj šansu da preuzme inicijativu", rekla je Jankovićeva.

Sjutra će se u 11 časova sastati Ivanovićeva i Kvitova, a potom Jankovićeva i Safarova.

Čehinjama je potrebna još jedna pobjeda da osvoje trofej, a ako bude bilo 2:2, odlučiće meč u dublu.

Bonus video: