Đoković: Ponosan sam na sve što sam postigao

Nije bilo moguće ponoviti nevjerovatne rezultate iz 2011. godine. Ipak, ponosan sam na sve što sam ove sezone postigao", rekao je Đoković
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2012. 21:26h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u intervjuu francuskom "L'Ekipu" da je ponosan na sve što je postigao ove sezone, koju će završiti na mjestu broj jedan.

Drugi reket svijeta je ove godine osvojio "samo" jedan Grend slem trofej, u odnosu na tri prethodne godine.

"Nije bilo moguće ponoviti nevjerovatne rezultate iz 2011. godine. Ipak, ponosan sam na sve što sam ove sezone postigao", rekao je Đoković.

Petostruki osvajač Grend slem titula naglasio je da će njegov duel sa Britancem Endijem Marejom nadmašiti i do sada najveći riovalitet u istoriji tenisa između Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafela Nadala.

Novinar "Lekipa" je želio da sazna "sastojke recepta" kojim je Đoković ostvario jedan od najvećih uspjeha u istoriji tenisa uopšte, uprkos činjenici da je odrastao u porodici i u zemlji u kojoj tenis nije bio polularan.

"Uporan i konstantan rad je prvi elemet formule uspjeha, koju dopunjava pobjednički mentalitet i vjera u sebe", otkrio je Đoković izvore uspjeha.

Đoković je naglasio da mu je jedan od prioriteta za narednu sezonu osvajanje Rolan Garosa.

"San mi je da osvojim tutulu na Rolan Garosu. To mi je jedan od glavnih ciljeva u 2013. Do kraja karijere ću, ako treba, pokušavti da ispunim taj san ", rekao je Đoković.

Srpski teniser sljedeće sedmice učestvuje na završnom Mastersu u Londonu, kojim bi, kako je rekao, želio da kruniše ovu sezonu i potvrdi mjesto broj jedan na ATP listi koje će preuzeti u ponedjeljak.

Bonus video: