Nadal se u decembru vraća na teren

Malo je vjerovatno da će igrati za Španiju u finalu Dejvis Kupa protiv Češke (16-18. novembar), a propustiće i finale "ATP Vorld tura”, koji se igra od 5. do 11. novembra u Londonu
1 komentar(a)
Rafel Nadal, Foto: Reuters
Rafel Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.10.2012. 17:26h

Rafael Nadal planira da igra "Meksiko open” u februaru (25. februar - 2. mart), iako Španac očekuje da se vrati pred početak Australijen opena, koji počinje 14. januara naredne godine.

Toni Nadal, trener i stric španskog tenisera, rekao je da je Rafaela fokusiran na povratak na teren krajem godine, kao dio priprema za prvi Gren slem turnir u sezoni.

"Samo to što je prvi potvrdio igranje u Akapulku, ne znači da ne se fokusira na povratak ranije. Rafa planira da se vrati krajem ove godine, ali Australijen open je njegov prioritet u ovom trenutku”, rekao je Toni u telefonskoj izjavi za agenciju AP.

Nadal je van terena od juna, nakon što je eliminisan u 2. kolu Vimbldona od malo poznato Čeha Lukaša Rosola.

Njegovo koljeno nije više moglo da podnese napore, pa je odlučio da napravi pauzu.

Malo je vjerovatno da će igrati za Španiju u finalu Dejvis Kupa protiv Češke (16-18. novembar), a propustiće i finale "ATP Vorld tura”, koji se igra od 5. do 11. novembra u Londonu.

"Fizički i mentalno da je u dobroj formi. Mi ne možemo reći fiksni datum povratka, ali kako napreduje oporavak, sigurno je da će se vratiti ranije nego što su bila predviđanja”, zaključio je Toni Nadal.

Stric i trener španskog tenisera nije potvrdio, ali ni demantovao da će osvajač 11 Gren slem titula igra na "Ali Mubadala Vorld Tenis Čampionšipu”, gdje su već potvrđeni nastupi Novaka Đokovića, Endi Mareja i David Ferera, 27. do 29. decembra u Abu Dabiju.

Mediji na Pirinejsko poluostrvu tvrde da će Rafa tada gotovo sigurno vratiti na teren.

Bonus video: