Đoković protiv Mareja u finalu Šangaja

Srpski teniser je za sat i 26 minuta savladao Čeha Tomaša Berdiha u dva seta, 6:3, 6:4.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2012. 14:53h

Novak Đoković i Endi Marej igraće u finalu Mastersa u Šangaju – srpski teniser je za sat i 26 minuta savladao Čeha Tomaša Berdiha u dva seta, 6:3, 6:4.

To je bila deseta pobjeda Đokovića u duelima sa Berdihom.

"Taktički sam odigrao veoma dobro, veliki broj servisa sam vraćao u teren i stavio sam mnogo pritiska na njegov servis. Sa druge strane, moj servis je bio veoma dobar kada je to bilo potrebno. Očigledno je da je veliki izazov kada igrate protiv nekog od prvih 10 tenisera svijeta. Tomaš je posljednjih nekoliko mjeseci u sjajnoj formi, uvijek je teško igrati protiv njega na bilo kojoj podlozi, pošto ima jak servis i odličan forhend", kazao je Đoković.

Za drugog tenisera svijeta to je prvo finale u Šangaju, ali šesto finale Masters serije ove godine. Ima dva trofeja, u Kanadi i Majamiju.

"Đoković je sjajan igrač, ja volim da igram agresivno, ali to njega uopšte ne dotiče, tako da mi je teže da igram. On je drugi teniser svijeta, koji juri prvo mjesto tako da mi je bilo teško da nađem put do pobjede", rekao je Berdih.

U finalu, u nedjelju od 10.30 časova, Đoković će za 33. titulu u karijeri i petu ove godine igrati sa Marejem, koji je u drugom polufinalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:4.

To je bila 10. pobjeda Mareja u 18 međusobnih mečeva, za treće uzastopno finale Mastersa u Šangaju.

Đoković protiv Mareja vodi sa 8:7 u pobjedama.

Nagradni fond na turniru u Šangaju iznosi 3,53 miliona dolara, a pobjednik će dobiti i 1.000 ATP poena.

Bonus video: