Đoković protiv Berdiha u polufinalu Šangaja

Srpski teniser je u četvrtfinalu savladao Njemca Tomija Hasa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, za 82 minuta igre.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.10.2012. 12:35h

Novak Đoković igraće protiv Čeha Tomaša Berdiha u polufinalu Mastersa u Šangaju - srpski teniser je u četvrtfinalu savladao Njemca Tomija Hasa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, za 82 minuta igre.

Has u prvom setu nije ima rješenja za prvi servis Đokovića, i od mogućih 18 poena, osvojio je samo jedan, pa u tom dijelu igre nije imao nijednu priliku za brejk.

Drugi teniser na ATP listi je, sa druge strane, od tri šanse da protivniku oduzme servis iskoristio jednu i to mu je bilo dovoljno da povede.

Has je drugi set počeo mnogo bolje i brejkom u drugom gemu poveo je 2:0, ali je potom uslijedio žestok odgovor Đokovića koji je vezao pet gemova, od čega tri brejka za vođstvo od 5:2.

Đoković je servirao za meč, ali je Has iskoristio da mu još jednom oduzme servis.

Bilo je to, ipak, sve što je njemački teniser danas uradio, jer je Ðoković u narednom gemu ponovo zaigrao na vrhunskom nivou i petim brejkom u meču stigao je do očekivane pobjede.

"Moja igra iz riterna bila je izuzetna i upravo se tu nalazi ključ pobede nad Hasom", rekao je Đoković.

Četvrti nosilac Tomaš Berdih u četvrtfinalu je savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:4).

Biće to njihov 11. duel Đokovića i Berdiha, a od prethodnih deset, Ðoković je pobjeđivao devet puta.

U preostalim četvrtfinalnim mečevima branilac titule Britanac Endi Marej igra protiv Čeha Radeka Štepaneka, dok se prvi reket svijeta Švajcarac Rodžer Federer sastaje sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Jučerašnjom pobjedom protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke, Federer je osigurao rekordnu 300. nedjelju na čelu ATP liste, koja će biti objavljena u ponedjeljak.

Bonus video: