Voračova osvojila trofej

Voračova je u finalu pobijedila Italijanku Mariju Elenu Kamerin sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:0.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2012. 16:32h

Iako nije bila nosilac turnira, Čehinja Renata Voračova na kraju je osvojila 9. “Rojal kup NLB Montenegro banka” i zaradila 70 bodova, odnosno nešto preko sedam hiljada eura.

Voračova je u finalu pobijedila Italijanku Mariju Elenu Kamerin sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:0.

Ovom pobjedom najavila je povratak među 100 najboljih teniserki svijeta, gdje joj je objektivno po kvalitetu i mjesto.

"Zahvalila bi se organizatoru turnira na odlično urađenom poslu, pogotovo Miloradu Asanoviću, koji je protekle nedjelje činio sve da se ovdje osjećamo kao kod svoje kuće, kazala je nakon trijumfa Voračova, i dodala:

"Nisam dobro počela meč,bila sam previše nevrozna, a nije me služio servis. Ipak, u drugom, pogotovo trećem, setu sve je došlo na svoje mjesto. Bilo je lijepo igrati i boraviti ovdje proteklih sedam dana, a Crnu Goru i Podgoricu pamtiću po ovom trofeju i najavi povratka u vrh svjetskog tenisa", kazala je nakon pobjede u finalu Voračova.

Ona se na insistiranje novinara osvrnula i na meč u polufinalu protiv Danke Kovinić.

"Danka je dobra teniserka,ima talenat i treba da nastavi sa marljivim radom i sa godinama će doći i još bolji rezultati i plasman", rekla je Voračova o Danki.

Marija Elena Kemerin je čestitala Renati na pobjedi.

“Danas je bila bolja, i zasluženo osvojila turnir. Bio je ova je ovo jako lijepa nedjelja za mene, a iskoristila bih priliku i da se zahvalim organizatoru, i ovoj divnoj publici, koja je danas navijala za mene", kazala je Kamerin.

Organizator i direktor turnira Milorad Asanović, bio je zadovoljan nakon turnira proteklom sedmicom i urađenim poslom.

"Bilo je divno sarađivati sa ovim divnim djevojkama i ovaj turnir je još jedan dokaz da zajedno sa učesnicama koje ovdje dolaze, iz godine u godinu rastemo. Naše zadovoljstvo je veće i zbog činjenice da je Danka Kovinić igrala u polufinalu i ostavila sjajan utisak na sve tokom ovog takmičenja", zadovoljan je bio Asanović.

Bonus video: