Radojičić zadovoljan igrama Danke Kovinić

Radojičić važi za kvalitetnog i veoma cjenjenog trenera u radu sa mladim igračicama, jer je do vrha juniorskih lista doveo čuvenu Jelenu Janković, te Bojanu Jovanovski i sada Danku Kovinić
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2012. 13:10h

Veljko Radojičić, trener Danke Kovinić, veoma je zadovoljan ostvarenim na 9. “Rojal kupu” koji je danas završen u Kokotima.

Danka se plasirala u polufinale, osvojila nova 32 boda, pa će značajno napredovati na WTA listi.

"Turnir u Kokotima zaista će nam ostati u lijepom sjećanju. I po igrama Danke i po samoj organizaciji, koja je bila zaista na vrhunskom nivou. Ambijent u kojem se igra ovja turnir je zaista nešto što posebno privlači igrače da se ponovo, i ponovo vrate u Podgoricu i Crnu Goru. Zbog toga nikoga u organizaciji ne čudi što Italijanke, koje se nalaze pri vrhu WTA liste, rado dolaze na Rojal kup", kazao je Radojičić.

On smatra da je Kovinić ostvarila rezultat na nivou svojih trenutnih mogućnosti, ali i da ima dosta prostora za napredak.

"Danka je ovdje ostvarila sedam pobjeda u singlu i dublu, što nije za potcjenjivanje. Izgubila je u polufinala dubla, zajedno sa Danicom Krstajić, dosta nesrećno i nakon nekoliko drastičnih grešaka sudija, ali i to je sastavni dio sporta, pa i tenisa. Raduje što nakon toga nije pala, ni psihički, ni fizički, već je samo 15-tak sati kasnije odigrala još jedan sjajan meč i izborila polufinale. Njen odnos prema radu i igri može samo da raduje i pruža joj priliku za dodatno usavršavanje, a samim tim i dalji napredak na WTA listi".

Radojičić važi za izuzetno kvalitetnog i veoma cjenjenog trenera u radu sa mladim igračicama, a da je tako najbolje potvrđuje podatak da je do vrha juniorskih lista doveo čuvenu Jelenu Janković, te Bojanu Jovanovski i sada Danku Kovinić.

Radojičić je sa Jankovićevom osvojio i juniorski Australijan open 2001. godine.

Tom prilikom Janković i Radojičić su u Melburnu iz pobjedničkog pehara pili pivo.

"Sjećam se tog uspjeha, volim da popijem pivo, pa smo Jelena i ja umjesto šampanjca iz pehara pili pivo. Ona je popila nekoliko gutljaja i taj uspjeh nam je oboma ostao u veoma dragom sjećanju".

Janković je poslije bila i najbolji reket svijeta, a i sada je u samom svjetskom vrhu, dok Bojana Jovanovski i Danka Kovinić nagovještavaju da mogu veoma visoko i u najjačoj konkurenciji.

"Danka je veoma uporna i sa njom je užitak sarađivati. Ona je zaista divno dijete, koje će tek za nekoliko godina da ostvari svoje najbolje rezultate. Potrebno je strpljenje i iskustvo, a to se stiće sa godinama I brojem odugranih mečeva. Spremna je na iscrpljujući rad i to je dobro".

Radojičić kaže da veoma rado dolazi u Crnu Goru i Podgoricu, koja je na neki način i njegov drugi dom.

"Ovo je zaista veoma kvalitetan turnir, i vjerovali najveći ženski turnir u regionu. U bivšoj SFRJ i zemljama u okruženju ne postoji veći od Royal kupa. Tereni su uvijek dobro pripremljeni, organizacija na vrhunskom nivou, a ponavljam, i ambijent u kojem se turnir igra je rijetko lijep”, zaključio je Radojičić.

Bonus video: