Kovinić bez finala

Ona je danas u polufinalnom meču poražena od Čehinje Renate Voracove 2:0, po setovima 6:2 i 6:2.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2012. 15:39h

Najbolja crnogorska teniserka, Danka Kovinić, nije uspjela da se plasira u finale turnira “Rojal kup NLB Montenegrobanka”, pošto je izgubila polufinalni duel od Čehinje Renate Voracove sa 2:0 (6:2, 6:2).

Voracova će sjutra od 13 sati igrati finale 70 WTA poena i 50.000 dolara vrijednog turnira sa Italijankom, Marijom Elenom Kamerin, koja je sa 2:0 (6:2, 7:5) savladala Austrijanku Ivon Musburger.

"Čehinja je veoma iskusna igračica i znala je da iskoristi svaku moju kraću lopticu. Ipak, zadovoljna sam učinkom na Royal kupu, mada ostaje žal što nisam uspjela da se plasiram u makar jedno finale", kazala je nakon meča Kovinić, koja je eliminisana i u polufinalu dubla.

A našu igračicu skupo je koštao loš prvi servis juče, pa je Voracova lako dolazila do prilika za brejk. Uz to, Čehinja se sjajno kretala, a odlično je služio i servis.

"Bila je ovo divna nedjelja za nas. Danka je odigrala sedam odličnih mečeva u singlu i dublu, izborila dva polufinala ovdje i pokazala da ima lijepu budućnost. Danas joj je malo toga polazilo za rukom, pogotovo je nije služio servis, a možda je razlog tome umor od teških mečeva iz prethodnih dana", kazao je Veljko Radojičić, trener Danke Kovinić.

Voracovoj je najbolji rejting u karijeri bilo 74. mjesto na svijetu pretprošle godine, dok je Kamerin trenutno na 181. mjestu WTA liste, ali joj je najbolji plasman bilo 41. mjesto na svijetu.

To garantuje neizvjesno finale 9. “Royal kup NLB Montengerobanka” danas od 13 sati, koje će Javni srrvis dirktno prenositi.

Bonus video: