Kovinić u polufinalu

Ona je danas u četvrtfinalnom meču savladala Njemicu Anu-Lenu Fridzam 2:0, po setovima 6:3, 6:3.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 15:09h

Danka Kovinić se danas na terenu svog kluba TK As, plasirala u polufinale 50.000 dolara i 70 WTA bodova vrijednog teniskog turnira “Royal kup NLB Montenegrobanka 2012.

Najbolja crnogorska teniserka, Kovinić je, za razliku od dana ranije, odigrala bez padova u igri, pa je Njemici Ani Leni Fridsam prepustila šest gemova, u oba po tri, 2:0 (6:3, 6:3)

"Igrala sam zaista dobro i zasluženo pobijedila. Imala sam u četvrtak težak dan i dva veoma neizvjesna meča, ali sam i pored toga našla dodatnu energiju i stigla do polufinala. Sada je zaista sve moguće, jer mislim da su sve polufinalistkinje jednakog kvaliteta", optimista je Kovinić.

Naša najbolja teniserka, Kovinić je u borbi za polufinale letjela po terenu ne davši šansu Njemici, iako je u četvrtak imala dva maratonska meča, jedan u singlu, a drugi u dublu u kojem je nakon tri seta poražena u paru sa Danicom Krstajić.

"Ni sam ne znam odakle joj toliko snage nakon tako dva teška i neizvjesna meča od dana ranije. Odigrala je fantastičan meč protiv Fridsam, a sjutra je očekuje težak posao protiv Renate Voracove, koja je nekada bila 70. teniserka na WTA listi i ima ogromno iskustvo u igranju ovakvih mečeva. Danka je već napravila veliki posao, osvojila nove bodove koji će joj omogućiti napredak na listi, ali tu ne treba stati", kazao je trener naše teniserke, Veljko Radojičić.

Čehinja Voracova je pobijedila Njemicu Anu Žaja sa 6:2, 6:0.

Italijanka Nikol Kleriko i Njemica hrvatskog porijekla, Žaja, osvojile su trofej u dublu. Kleriko i Žaja su u finalu pobijedile Argentinke Majlen Auro i Mariju Irigoen sa 2:1 (4:6, 6:3, 11:9).

Bonus video: