Đoković u finalu US opena

Srpski teniser će u finalu igrati protiv Endija Mareja koji je bio bolji od Tomaša Berdiha...
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2012. 17:57h

Novak Đoković se plasirao u treće uzastopno finale na US openu i sjutra veče (meč je zakazan za 22 časa po našem vremenu) ima priliku da odbrani titulu u Njujorku.

Drugi teniser na ATP listi je savladao Davida Ferera u četiri seta (2:6, 6:1, 6:4, 6:2), a u meču za novi trofej će se boriti sa Endijem Marejom koji se u finale plasirao pobjedom nad Tomašom Berdihom još sinoć...

"Jako poštujem Endija i kao igrača i kao osobu. Ovo mu je 5. finale i biće izuzetno motivisan, ali i ja sam motivisan da osvojim grend slem titulu. Znam kakav je osjećaj osvojiti titulu ovdje i vjerujem da će mi to pomoći", rekao je Đoković.

Srpski reket je prvi set protiv Ferera izgubio još sinoć (prije prekida je bilo 2:5), ali je danas bio znatno agresivniji, pa je Španac samo u trećem setu bio dostojan rival na "Artur Ešu".

"David je jedan od najstandardnijih igrača današnjice, a samo smo željeli da nam i danas ne smeta vjetar. Izašao sam na teren kao drugačiji igrač i mislim da sam zasluženo slavio", kazao je Đoković.

Marej je, dok još nije znao ko će mu biti rival u finalu, istakao da "nema izrazitog favorita".

"U meču za titulu je sve moguće. Očekuje me težak posao ko god da dođe, ali sam fokusiran samo na svoju igru i nadam se trofeju", rekao je Marej, koji će sjutra preskočiti Rafaela Nadala na trećem mjestu na ATP listi.

Bonus video: